Следвайте ни

Здравният министър с нови противоепидемични мерки в лечебните заведения

viber icon

Нови противоепидемични мерки се въвеждат в лечебните заведения. Това става ясно от последната заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. 

Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият COVID структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

В болниците в областите със заболеваемост от 60,0 до 119,9 души на 100 хил. население се преустановява плановата оперативна дейност. Тези лечебни заведения са задължени да разкрият COVID структури с минимум 5% от общия брой легла, с които разполагат.

Забраната, съответно за планов прием и планова оперативна дейност, не се отнася за извършването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение.

Заповедта влиза в сила от 25 октомври (неделя).

В същата заповед се посочва още, че областните управители и органите на местно самоуправление създават необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки, както и че имат право да въвеждат допълнителни мерки.

Вижте какво пише в заповедта на здравния министър ТУК.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ирина

Ирина

24.10.2020 | 07:17

В линка към заповедта не пише нищо конкретно за болниците. Да не би да е в друг документ?

Отговори
0 0
Ами сега?

Ами сега?

24.10.2020 | 00:40

Заради поредният глупав здравен министър ще умират хора,някои чакащи за трансплантация,онкоболни. Всичко това заради вирус? Това е геноцид.

Отговори
1 3
Абе

Абе

24.10.2020 | 08:03

НЕ РАЗБРАХТЕЛИ .ЧЕ ТРАСПЛАНТАЦИЙ ,ОНКО ЗАБОЛЯВАНИЯ ,НЕ ВЛИЗАТ В ТАЗИ ЗАПОВЕД.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?