Следвайте ни

Здравният министър с извънредна заповед за ваксините у нас

viber icon

Преди минути здравният министър разпореди на РЗИ-тата в страната да провеждат следната организация за ваксиниране на хората, които не попадат в приоритетните групи на националния план за ваксиниране - свободен достъп до ваксините ще има целодневно събота и неделя, в следобедните часове на работната седмица и при необходимост ще бъдат отваряни денонощни кабинети в болници, определени от РЗИ, предаде Нова тв.

„Всеки български гражданин, независимо от здравния му статус, може да бъде ваксиниран. Няма да остане гражданин, който да иска да бъде ваксиниран и да не бъде”, каза още проф. Ангелов.

Изборът на ваксини обаче ще е факт, когато започнат да идват регулярните количества. Въпреки това, министър Ангелов е категоричен, че и трите, които се поставят в момента, са достатъчно ефективни. 

Средно по 1500 ваксинации се поставят на час за цялата страната. Статистиката за деня съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов във фейсбук профила си.

Припомняме, че в страната има 318 пункта за имунизиране и по думите по-рано днес на здравния министър всичките работят.

Пред тях през целия ден се редят хора и се вият опашки от желаещи да се имунизират срещу COVID-19.

Желателно е гражданите, които имат придружаващи заболявания могат да носят епикризи, които да представят преди извършване на прегледа, посочиха от лечебните заведния.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

АХНАЛ

АХНАЛ

21.02.2021 | 21:16

ТОЯ БИ СИ ВТОРАТА ВАКСИНА ИЛИ ЗА ГЛЮКОЗАТА НЕ СЕ ОТНАСЯ?

Отговори
0 1
АХНАЛ

АХНАЛ

21.02.2021 | 21:15

ДРИСИЛ Ю

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай