Следвайте ни

Здравният министър обявява утре как ще става ваксинирането у нас

viber icon

За утре беше изместен традиционният брифинг, който се провежда в четвъртък за разпростанението на COVID-19 у нас. Отлагането се наложи, за да се съчетае с представянето на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в България.

От правителствената пресслужба обявиха, че брифингът на здравния министър проф. Костадин Ангелов ще започне в 10 ч. в Гранична зала в Министерския съвет.

В сряда здравният министър и членовете на Националния оперативен щаб обявиха, че е готов плана за ваксинация. Основните цели на плана са намаляване на заболеваемостта и броя на засегнатите лица и осигуряване на оптимална възможност за лечение на заболелите. Повече конкретика се очаква утре.

Днес пък стана ясно, че относно ваксинацията България ще бъде разделена на 7 области.

По думите на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ваксинация може да започне след Нова година. В София и Бургас ще бъдат доставени първите специални фризери за съхранение на ваксините.

България участва в общ европейски търг за ваксините. Към настоящия момент страната ни се е включила в договорите с фирмите "AstraZeneca" и "Sanofi" за ваксина срещу COVID-19.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?