Следвайте ни

Здравният министър: Мерките срещу COVID-19 на предишния кабинет бяха политически мотивирани

Ефектът от маските и дезинфектантите е малък, категоричен е Стойчо Кацаров

viber icon

„Мерките на предишното правителство бяха политически мотивирани. Резултатите от здравната кризата са много лоши. Много неща можеха да бъдат направени по-добре. Това обаче е минало и не можем да го променим. Можем да променим бъдещето. Затова, първото нещо, което направих, бе да издам заповед приоритетно да се ваксинират възрастните хора, защото при тях смъртността е най-висока", обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров по Нова тв.

Той сподели, че не му харесва да е министър на здравеопазването, но въпреки това е приел длъжността. „Получих покана от президента. Това не е първата покана, която получавам, но предполагам, че ще е последната. Когато ме канеха да ставам министър някога, казвах, че това не ме блазни. Бил съм в здравното министерство и не ми харесва. Нямам сантименти, нямам скрупули. Нямам нещо, което да ме амбицира да бъда там. Самата позиция не ми харесва. Въпреки това познавам здравната система много добре. Продължавам да отстоявам своите виждания. Убеден съм, че мога да променя системата към по-добро, но това няма как да стане за два месеца”, поясни Кацаров.

Той коментира и има ли нужда от Национален оперативен щаб.

„Не го закрихме ние. Имаше заповед за закриване от Бойко Борисов. Няма нужда от такъв щаб, защото има достатъчно структури в здравното министерство, които да работят, за да управляваме кризата”, увери здравният министър.

По думите му не мерките, а затоплянето на времето е причина за по-малкия брой заразени. 

„Когато времето е по-топло, хората са предимно навън и се заразяват по-трудно. Освен това всяка една епидемична вълна има начало и край, независимо от действията ни. Ефектът от маските и дезинфектантите е малък, не казвам, обаче, че не трябва да има подобни мерки”, поясни Кацаров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

ваксинация

ваксинация

23.05.2021 | 09:48

С този ваксинационен щаб и тази хаотична кампания, и след 5 години няма да постигнем колективен имунитет! За ваксините не се обяснява научно, а се изричат само някакви глупости от рода на "Ползите са повече от вредите". "Експертите" на ГЕРБ поръчаха милиони дози от ваксини, които или въобще ги няма, или се оказват с вредни последствия за ваксинираните. Фазите за ваксинация бяха сбъркани от самото начало. Не може най-уязвимите групи да поставиш на 4-та фаза! (А фермата за норки - в първа!)

Отговори
1 1
Йори

Йори

22.05.2021 | 22:50

Да не се налага да те лекува такъв лекар. Няма никаква съвест, захапят ли кокала и не им пука за народа. Поне да имаше колегиалност, лекарите се съсипаха по тези ковид отделения, той ще говори, че нямало смисъл от мерки. Лесно е да говориш, когато заболелите са вече малко. Пълен цирк е служебния кабинет с водача им.

Отговори
14 1
ГооШоо

ГооШоо

22.05.2021 | 22:13

Свещена простота. Баба ми три пъти я канят от лекарските служби и на нея не и пука. Простотия до шия, като всичко на президента ни. Няма нещо да не е остал и да не е направил гаф.

Отговори
11 0
Преболедувал

Преболедувал

22.05.2021 | 22:06

Как така цял свят ползва маски и дезинфектанти, а Кацаров не вижда полза!?Е, те, такъв "лекар" да не се налага да те лекува!

Отговори
17 2
Кацаров

Кацаров

22.05.2021 | 21:08

Не върти гъ.за. какви заповеди за възрастни хора сънуваш? Това е убийствено за тях. ГМО течност променяща ДНК .

Отговори
9 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?