1553

Здравният министър: Не вдигаш заплатите, режем пътеките

"В голяма част от болниците трябва да намерят инструментариума чрез повишаване на цените на клиничните пътеки да отговорят на изискването за по-високи заплати на медицинските специалисти. Болничните завадения, които не успеят да постигнат такива заплати, но по обективни причини, ще се възползват от увеличение на клиничните пътеки, но средно с около 15%.

В никакъв случай условията за тях няма да станат по-лоши. Това е и една допълнителна стимулация на използване на възможностите на болничните мениджъри да могат да оптимизират своите разходи. ... Държавата задава посоката и трябва да осигури условията за труд на медицинските специалисти, за да предпочитат да останат в България за професионална реализация".

Това заяви пред БНР министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова и обобщи, че болниците, които не постигнат заплатите, заложени в Националния рамков договор, ще получават 15% увеличение на цените на клиничните пътеки: "Дори и да не променят заплатите, те получават 15% увеличение на клиничните пътеки". 

Тя подчерта, че МЗ трябва да помогне на изпитващите затруднения болници и да се намери необходимата методика, за да се създадат условия за по-високи доходи.

Надзорният съвет на Здравната каса предлага от 1 август 25% увеличение на клиничните пътеки да получават лечебните заведения, които осигурят заплата средно 2 000 лева за лекар, 1500 лева за медицинска сестра и 910 лева за санитар.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Вярва ли някой още на чифутите

Вярва ли някой още на чифутите

01.05.2022 | 14:40

Асена със нос дълъг чифутски като гарга ще кълве яко до като е на този пост И след нея разруха и чифутски изпражнения Както при Тиквата чифутска но умножено по 100 Нъл за туй ги инсталираха чифутите от Мосад Да замажат изпражненията на чифутите от ГРОБ

Отговори
4 2
Спокоен

Спокоен

01.05.2022 | 14:27

В аптеките ако не вдигнат заплатите, ще режете ли приходите им?

Отговори
3 3
Здравноосигурен плащач

Здравноосигурен плащач

01.05.2022 | 13:24

Ах Асена Асена ти си само за любов родена, при тази нереформирана система парите ще потънат като вода в пустиня, ще има заплати по 200-300 хиляди на месец за шефовете и яки присвоявания, ще се купуват нови хотели и предприятия даже.ний простосмъртните пак ще си плащаме за всичко

Отговори
11 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?