4232

Вече няма да се чака с месеци за ЯМР

Анексите към Националния рамков договор за медицинските действия и този за денталните действия 2023-2025 са в действие от тази седмица, след като бяха обнародвани в „Държавен вестник“.

С анекса към контракта, подписан между Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса, се увеличиха средно с 20% цените на клиничните пътеки в болниците. С него също така бяха увеличени възможностите за профилактика, а някои дейности, свързани например с изследвания като гастроскопия и колоноскопия, бяха изведени в извънболничната помощ.

С влизането в сила на анекса изследване като ядрено-магнитния резонанс ще може да се назначава, без да се чака специално разрешение от Здравната каса. Това ще облекчи както лекарите, така и пациентите. То ще съкрати и времето, тъй като досега пациентите чакаха с месеци за ЯМР.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
фен

фен

29.02.2024 | 14:12

Не искам и да чуя за ядрено магнитен резонанс, при положение, че в Пловдив има последно поколение биорезонанс. Потърсете в гугъл с ключови думи Йоанна Андонова и биорезонанс и ще го намерите. Изключително точна диагностика , детайлна, а и жената е много подготвена в разчитането на скрининга, отделя по 2-3 часа на човек !!! Верно не работи със здравна каса, но пак е по-евтино , за качеството да не говорим ! Изключително доволен съм

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?