71

Сутрешен филтър ще пази от вируси деца и ученици в Пловдив

Писмо за въвеждане на сутрешен филтър са изпратили от РЗИ-Пловдив до училищата и детските градини в града.

„Това се налага заради увеличените случаи на остри респираторни заболявания, както и заради предстоящото настъпване на грипните вируси. Целта е да заострим вниманието и да се ограничи заболяваемостта при децата и учениците“, каза за „Марица“ шефът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към Инспекцията д-р Милена Панайотова.

Препоръките са сутрин да се ограничава достъпът на деца с хрема и кашлица в учебните заведения. Ако те се проявят през деня и медицинското лице установи, че детето има температура, родителите ще трябва да бъдат уведомени, за  да си го приберат у дома. Друга мярка е редовната дезинфекция на помещенията, както и ограничаването на струпването на много деца на едно място.

„Най-важното засега обаче остава редовното проветряване на помещенията, миенето на ръцете и ползването на дезинфектанти. В момента заболелите са в рамките на нормалното за сезона, но трябва да се положат усилия за възможно най-доброто ограничаване на вирусите. В тази връзка, родителите също не трябва да пускат децата си с хрема, кашлица и температура в детските градини и училищата“,  съветва д-р Панайотова. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?