3906

Самотен баща с болест на Бюргер има нужда от помощ

Самотен баща на две деца страда от рядкото заболяване болест на Бюргер и се нуждае от подкрепа. 

До преди четири години 50-годишният Светлозар Дончев води нормален живот, има хубава работа и след развода се грижи сам за двете си деца – дъщеря, която сега е на 18 години и син – на 11. В продължение на четири години обикаля болниците, но болестта прогресира. Ампутират няколко пръста на ръцете и краката му, а лечението и лекарствата за рядкото заболяване не се поемат от здравната каса.

В емоционално писмо, изпратено до „Марица“ , дъщеричката Силвана се обръща с молба за помощ на татко й и семейството им.

 „В последните дни състоянието на татко много се влоши. Левият му крак буквално се разцепи и тече много гной от него. Ако спешно не се предприемат мерки ще се наложи да му ампутират крака. Следващите дни и часове са критични и единственият шанс да не се случи това е татко спешно да бъде приет в болница и да му се извърши интервенция. Болката му е непоносима и единственото, което помага, са болкоуспокояващите медикаменти, които също свършват. За огромно съжаление семейството ни не разполага със средства, за да може да закупи дори и болкоуспокояващите лекарства. Интервенцията, която трябва да се направи спешно на баща ми в болницата не се поема от здравната каса и семейството ни се намира буквално в безизходица. Затова реших лично да се обърна към Вас, мили хора за помощ, за да мога да помогна на тате да събере необходимите 30 хиляди лева, за да влезе по спешност в болница, да му се направи спешна интервенция и да може да спаси крака си от ампутация. Заради заболяването си и ампутацията на няколко от пръстите на ръцете и краката татко е нетрудоспособен и нямаме никакви доходи.“

„Дължим наем за два месеца, а токът може да ни го спрат до часове, защото не сме плащали от края на миналата година. Отчаян съм, защото не се чувствам полезен за децата си – не мога да работя, да им купувам храна и дрехи…дъщеричката ми е в 12 клас и вместо да си почива след училище, работи на граждански договор по 4 часа, за да помага на семейството“, разказва през сълзи отчаяният баща по телефона. Надеждата му е, след два месеца, когато излезе постоянното решение от ТЕЛК, да може да кандидатства за общинско жилище исметкит им да намалеят.

Месечните разходи, само за лекарства на бащата, са над 500 лева, а за операцията, която може да спаси крака му, са нужни 30 хиляди лева. В момента ще са доволни на всяка помощ за храна и дрехи, особено за 11-годишното, момче, което бързо израства дрехите и обувките си.

„Братчето ми изведнъж порасна много и всичко му омаля. В момента носи мои обувки, защото и двамата сме с 40-и номер. Аз мога да си износвам старите дрехи, но той има проблем. Когато хората ни дават неща и са ни в повече или не ни стават, ги оставяме в специалните контейнери за дрехи, за да ги ползват други хора в нужда“, казва Силвана.

Тя моли всеки, който може да помогне на баща й да го направи по сметката на татко й:

IBAN: BG26SOMB91301036661102 

BIC: SOMBBGSF Титуляр: Светлозар Николов Дончев

 Revolut: @svetloehzp Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974 

 

Телефонът за връзка със Светлозар и Силвана за храна и дрехи за децата е: 0877717471 и 0877717406

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?