3906

Проф. Карен Джамбазов остава шеф на УМБАЛ "Св. Георги" още три години

Проф. Карен Джамбазов запазва за още три години поста си на директор на най-голямото лечебно заведение у нас – УМБАЛ „Св. Георги“, сочат окончателните резултати от конкурса за директор на лечебното заведение, публикувани на сайта на здравното министерство. В ръководството на болницата като представител на държавата остава и проф. Ангел Учиков. 

Поста си запазва и шефът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров. Той подаде документи за участие в конкурса заедно с д-р Атанас Андреев, който отпадна след втория кръг.

За представител на държавата в Съвета на директорите на болницата е избрана Живка Савова.

 

Припомняме, че бившият здравен министър проф. Христо Хинков направи опит да уволни директора на болница “Пирогов“  с мотива за установени нарушения. Димитров обаче обжалва уволнението си. Въпреки, че съдът постанови, че жалбата му е несъстоятелна, още при заемането на поста си, служебният здравен министър Галя Кондева отмени заповедта за уволнението и  така д-р Димитров остана начело на болницата до резултатите от конкурса, който го оставя за неин шеф още за три години.

.

Националната кардиологична болница  ще има нов директор. Това е д-р Красимир Джинсов, който е класиран на първо място сред кандидатите за поста. Документи в конкурса за шеф на НКБ бяха подадени от трима кандидати: д-р Джинсов, настоящият директор на болницата Росен Петков и д-р Марияна Стефанова. Д-р Стефанова отпадна след втория кръг от конкурса, а Росен Петков е класиран на втора позиция след последния кръг. 

За независим член на ръководството е избран проф. Димитър Масларов, а за представител на държавата – д-р Лучия Добрева.

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ също ще продължи да бъде управлявана от досегашния си директор Любомир Пенев, който беше единственият кандидат за поста.

Представител на държавата в Съвета на директорите остава проф. Йорданка Узунова, а за независим член на борда на първо място е класиран д-р Красимир Николов.

 

На поста си остава и директорът на Националната специализирана болница по физикална терапия и рехабилитация д-р Йордан Иванчев, който също бе единствен кандидат за поста. За представител на държавата в борда на болницата е избрана Красина Георгиева, а независим член не е избран, тъй като единствената кандидатка за позицията – Даниела Цекова, отпадна още след втория кръг от конкурса.

Прекратен е конкурсът за управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Котел, тъй като единственият кандидат за участие в него не е представил всички необходими документи.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?