49

Предлагат в парламента проф. Момчил Мавров за зам.-шеф на Здравната каса  

Парламентарната комисия по здравеопазване реши да предложи за гласуване в пленарна зала кандидатурата на проф. Момчил Мавров за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това се случи преди минути на извънредно заседание на комисията, която продължи повече от час.

Мавров е номинация на ГЕРБ-СДС и беше единственият „състезател“ в процедурата по избор, тъй като в регламентирания срок бе предложена само неговата кандидатура. Одобряването му стана факт, след като депутатите от Здравната комисия в Народното събрание минаха през проверка на представените документи и задължителното изслушване, което мина днес.

За първи път парламентът избира подуправител на Националната здравноосигурителна каса. Досега той се назначаваше от нейния управител.

От ГЕРБ-СДС мотивираха кандидатурата на проф. Мавров с високите професионални и нравствени качества, които притежава и  защото смятат, че може да работи в полза на българските граждани.

През 2023 г проф. Момчил Мавров беше началник на кабинета на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и шеф на надзора на Здравната каса. Завършил е право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2000 г. Има защитена магистърска степен по финанси в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов (2007 г.) и магистърска степен по здравен мениджмънт в Медицински университет – Пловдив (2012 г.).

През 2016 г. защитава дисертационен труд за образователна и научна степен „Доктор по право“. През 2018 г. придобива научно звание „Доцент“ в професионално направление „Право“.

До 2010 г. упражнява професията на адвокат, а от 2010 г. е заместник-директор на УМБАЛ „Свети Георги“.

От 2007 г. до 2018 г. е асистент, а от 2018 г. е доцент във Факултета по обществено здраве на Медицински университет – Пловдив.

Предстои приемането на кандидатурата на Момчил Мавров и в пленарната зала от всички народни представители.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ПП-та се ус€рат!Ще има кой да им проверява фалшивите сделки и лапаница

ПП-та се ус€рат!Ще има кой да им проверява фалшивите сделки и лапаница

30.11.2023 | 11:27

Лапаницата от НЗОК.При това е юрист,така че..ще им се затрудни кражбата и ще има последствия.Затова “Капитал” поръчково бързаха да го уплюят и ПП-та толкова ритат да не е той.Бъркат им се кражбите.

Отговори
1 0
plovdiv

plovdiv

21.11.2023 | 07:24

Изключително умен и способен е проф. Мавров! Радваме се за него. Само завистливите могат да говорят лоши неща за него. Пожелаваме му успех!

Отговори
3 0
Измама

Измама

20.11.2023 | 20:27

Професор по документални измами

Отговори
0 2
yuiyui

yuiyui

20.11.2023 | 17:18

И двамата ще го харесате!! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -----> https://tyny.to/suex

Отговори
0 3

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?