44

Наталия, която помага на много болни хора, се нуждае от подкрепа за лечение

Дарителска кампания за 47-годишната Наталия Янкова организират нейни приятели.

„Всеки човешки живот е важен, но имахора, за които си заслужава да се бориш два пъти повече, какъвто е случая на Наталия.

Тя е един от организаторите на протестите на хората с увреждания през 2023 г., човек, който пътува два пъти по 16 часа, за да мръзне в студа пред МС,МЗ, за да видят и чуят проблемите им. Тя е човек, който със знанията си в областта на НМЕ,ЗЗ,ЗХУ, денонощно преглеждайки медицински документи, помогна на стотици хора да получат справедливо решение от ТЕЛК комисии, пътуваше по цели нощи, за да стигне до други градове и да се разправя с РЗИ,ТЕЛК комисии, директори на болници, медицински надзор, лични лекари, за хората чакащи с месеци експертни решения от ТЕЛК , оставени  без пенсии, лекарства, здравни осигуровки, социални придобивки и без личен асистент. Тази жена успя да помогне на много ощетени от решения на ТЕЛК и продължава да помага,  въпреки болките и страданията си, пишат в писмото си приятелите й.

Днес Наталия има нужда от подкрепа, каквато е раздавала през годините на нуждаещи се хора.

След дълго лутане по болници, грешни диагнози и лечения, след направен ЯМР,  случайно на Наталия е открито рядкото заболяване-Периневрални кисти на Тарлов. Оставени без лечение тези пациенти остават парализирани и с адски, денонощни болки до края на живота си, за които обезболяващите не помагат.

Кистата на Тарлов не е включена в Наредба за медицинска епикриза и Наталия не може да получи и процент за трайно намалена трудоспособност, нито чужда помощ. 

Лечението на това заболяване е 100% успешно, но само в чужбина.

На 15 февруари 2024 г. Наталия направила консултация с американския неврохирург д-р Франк Файгенбаум, който открива и втора киста. Офертата на стойност 55 900€.

е непосилна за семейството, а операцията е единствеият начин да бъде отново пълноценен човек. Приятелите на Наталия се обръщат към всички, които имат възможност и желание да й помогнат да сбъдне мечтата си - да може отново да се грижи за себе си,  за семейството си и да излиза на разходки с него.

Начините, по които можете да подкрепите Наталия са чрез:

Дарителска сметка:Банка ДСК Пулс

IBAN:

BG70STSA93000030668775

BIC:STSABGSF

Титуляр:Наталия Ивановна Янкова

Nataliya Ivanovna Yankova

Revolut:@n421977

Nataliya Yankova

Основание:ДАРЕНИЕ

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?