3906

На зъболекарския стол: Жена почина в Благоевград

 

 

61-годишна жена почина в зъболекарски кабинет в Благоевград. По тялото ѝ не са открити следи от насилие, пише Nova.

Изпълнителният директор на ИА „Медицински надзор“ (ИАМН) Иванка Динева назначи извънредна проверка по случая. След приключването ѝ министърът на здравеопазването и обществеността ще бъдат запознати с резултатите от нея.

Сигналът за инцидента е подаден в 1 РУ-Благоевград от ЦСМП в областния град в късния следобед вчера.

Пристигналите на място полицейски служители не са установили следи от насилие. Извършен е оглед на кабинета, разпитани са свидетели  За случая е уведомена Районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Назначена е съдебно-медицинска експертиза.

Бившата банкерка Елка Тодорова от Кочериново е издъхнала по време на манипулация, съобщава в. "Струма". Младата зъболекарка д-р Валентина Китина опитала да я спаси, веднага я преместила от зъболекарския стол и започнала да й прави сърдечен масаж, но пулсът на пациентката бил слаб и тя издъхнала.

Покойната не е страдала от тежки заболявания, последно имала вирусна инфекция. Тя беше известна сред съгражданите си като писател и поетеса, подготвяла е нова книга за излизане от печат.

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" се самосезира по случая и назначи извънредна проверка, която започва от днес -23 май.

Министърът на здравеопазването и обществеността ще бъдат запознати с резултатите от проверката, след приключването ѝ, уточняват от ИАМН.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?