4232

МЗ предупреди: Ползвайте тези ваксини, могат да спасят живота ви!

От Министерството на здравеопазването напомниха в официалната си страница в социалната мрежа Facebook да се ползват ваксини срещу по-опасните заболявания, водещи до фатален изход в някои от случаи.

"Някои от заболяванията, от които ни пазят ваксините, могат да предизвикат сериозни усложнения, включително пневмония, менингит, енцефалит, миокардит, мозъчна увреда, сепсис, парализа, рак и дори смърт",

се посочва в поста. 

Информацията е част от кампанията в полза на ваксините. На специалната страница в социалната мрежа "Плюс мен" се посочва, че гореизброените усложнения са причинени от морбили, коклюш, хемофилус инфлуенце тип Б, епидемичен паротит, пневмококи, рубеола, дифтерия, полиомиелит, тетанус и вирусен хепатит Б. От Министерството подчертават, че ваксините са особено важни за бебетата и малките деца.

Въпреки отчетената положителна тенденция за изминалата година, с незавършена основна имунизация от подлежащите деца в страната са 1691 деца срещу туберкулоза; 4030 срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце и вирусен хепатит тип Б; 4 406 деца срещу пневмококи и 4712 срещу морбили, епидемичен паротит и рубеола, по данни на ведомството, цитира Vesti.bg.

 

 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?