71

Какви са предимствата на пазаруването от онлайн аптека?

Пазаруването от онлайн аптеките става все по-популярно. Пандемичните времена разшириха значително групите клиенти и обхванаха и по-възрастните, които принципно не се доверяват много на покупките през интернет. Затихването на пандемията не доведе до рязък спад на потребителите. 

Защо все повече хора купуват лекарства онлайн? 
Защото откриват в този начин на снабдяване с лекарства значителни предимства, които пестят време, средства и напрежение.

Имате достъп до много аптеки за кратко време 
Случвало ви се е сигурно да загубите часове в обикаляне за определено лекарство или пък живеете на място, където въобще няма аптека, и се налага да пътувате. През интернет за минути откривате нужната ви формула - независимо дали е в София, Пловдив или Бургас. И не само това - разбирате къде е с най-добра цена. Правите поръчката си - да речем - докато печете кекс. Получавате доставката вкъщи. 

Разполагате с възможност за информиран избор 
Не винаги в аптеката можете да разпитате на дълго и на широко, преди да купите търсеното лекарство - било поради голямата опашка, било защото ви е неудобно. В интернет винаги разполагате с информацията за характеристиките и действието на продукта, преди да го купите. Ако написаното не ви е достатъчно, поискайте консултация по телефона или с имейл. От онлайн аптека ще получите професионалното мнение на фармацевт или помощник-фармацевт - при това не по принцип, а съобразено с вашите конкретни въпроси. 

Пазарувате удобно от сигурността на дома си 
Посочените предимства са много важни, но удобството също не е за подценяване. Едно е да обикаляте аптеките с тежките пазарски чанти, стискайки дете за ръка или с температура, едва влачейки крака. Друго е да сте си вкъщи с чаша чай или кафе. Не страдате от жегата, не балансирате върху леда, не се чудите ще пипнете ли вирус сред подсмърчащата и кихаща опашка. При гарантирана безопасност лесно поръчвате всичко нужно. А ако сбъркате, можете да отмените поръчката или да я върнете, когато нещо не е наред. 

На ваше разположение са и много други продукти 
Когато поръчвате нужните ви фармацевтични продукти онлайн, само за няколко минути още можете да се снабдите и с богата гама артикули, за които би трябвало да посетите различни магазини, трупайки досада и раздразнение, умора и загубено време. Дори ако се окаже, че точно търсеното изделие не е налично в една онлайн аптека, с лекота ще го поръчате от друга. 

Какви продукти можете да откриете онлайн? 
Онлайн можете да купите пълната гама фармацевтични продукти без тези, изписвани с рецепта (в България в интернет могат да се търгуват само лекарства, отпускани, без да се изисква изписване от лекар). Както и всички, необходими за пълноценна грижа за здравето, добрата форма и добрата визия: 
- витамини, минерали и хранителни добавки с различен състав и с различно предназначение; 
- хомеопатични и билкови формули с натурални съставки; 
- диетични и детски храни, пособия за грижа за бебето; 
- санитарни материали и медицински помощни средства; 
- козметика - почистващи, кремове, лосиони, гелове, цветна козметика, парфюмерия; 
- средства за устна хигиена и много други. 

За всяка група стоки се правят промоции, които ги поевтиняват значително. Така си осигурявате достъп до качествени продукти и спестяване на доста средства. 

Как да сте сигурни, че пазарувате от легитимен търговец? 
Общото условие за всеки легитимен магазин в интернет да има посочен физически адрес и работещ телефон са валидни и тук. Надежден критерий е дали собственикът на онлайн аптеката притежава и физически обекти. Такова е изискването на българския закон. 

Освен това на страницата на Изпълнителната агенция по лекарствата има регистър на всички, на които е разрешено да търгуват с медикаменти на дребно в мрежата. На самия сайт трябва да е качено зеленото лого на ЕС, през което също можете да видите дали онлайн аптеката е легитимна. 

Проверявайте грижливо на кого се доверявате, защото, попадайки на нелегитимен търговец, рискувате не само парите си, но и здравето си - вашето и на близките си. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?