49

Изписаха от Инфекциозна клиника децата от ДГ "Славей"

И трите деца от ДГ „Славей“, които бяха приети в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ със съмнения за хранително отравяне, вече са изписани, съобщи за „Марица“ началникът на „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Пловдив Таня Учорджиева. Още след първите 24 часа състоянието на малчуганите е било овладяно, но са се изчаквали окончателните резултати от изследванията.

„Не са изолирани патогенно чревни микроорганизми и при трите деца. Направените изследвания от гърлен секрет, за ротавируси и микробиологични изследвания също са отрицателни. Патогенночревни микроорганизми също не са изолирани“, успокои Таня Учорджиева, която съобщи, че становището на специалистите от РЗИ е, че става въпрос за неуточнена вирусна инфекция.

Припомняме, че миналата седмица 12 деца от детската градина вдигнаха на крак родители и лекари, след като през нощта потърсиха помощ заради повръщане, разстройство и повишена температура. Три от тях, които бяха в по-тежко състояние, дори бяха оставени за лечение в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“.

За всеки случаи се чакат и изследванията от Агенцията по храните, които ще бъдат готови в близките дни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?