4020

Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ дари стелаж с брошури за онкоболните в МБАЛ „Централ Хоспитал“

Елегантен стелаж с брошури за онкоболните дари фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ на Отделението по Медицинска онкология и Хематология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив.

Информационните материали са разработени от екипа на фондацията и са изцяло насочени към жените с диагноза рак на гърдата, разясняват въпроси и проблеми свързани с пътя на пациента, провеждането на химиотерапията, сексуалния живот, храненето и физическите упражнения за раздвижване след операция от рак на гърдата, а също така и отношенията с децата и близките. Брошурите отговарят на много въпроси, които непрекъснато измъчват онкоболните, казаха експерти от фондацията.

„Наръчник за правилно хранене“ е най-търсената брошура и се изчерпва и най-бързо. Този информационен материал предизвика огромен интерес не само сред пациентите с рак на гърдата, а и сред всички останали, защото в него те намират отговори на много въпроси, обясни старшата сестра Христина Иванова. Болните се вълнуват с какво да се хранят по време на лечението и как могат да поддържат имунната си система силна. Огромно любопитство предизвиква темата за „Митовете и легендите“ относно храненето, широко застъпена в брошурата. 

Партньорството между МБАЛ „Централ Хоспитал“ и Фондация „Една от 8“ започна преди повече от 5 години. Тогава основателката Нана Гладуиш и хора от екипа на фондацията лично посетиха отделението и подкрепиха пациентите, които се лекуват там. Досега представители няколко пъти гостуват в лечебното заведение и помагат на болните и техните близки.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Само това ли

Само това ли

29.11.2023 | 14:06

Нещо по така няма ли да направят.

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?