2374

Да помогнем на Мариелка да живее без болка

С молба към хората с добри сърца се обръща във фейсбук майката на 13-годишната Мариела от Казанлък, която страда от тежка форма на сколиоза.

Заболяването е свързано със силно изкривяване на гръбначния стълб, при което  пространството в гръдния кош започва да се изменя и усуква. Това води до ограничаване на правилното функциониране на белите дробове и сърцето, изтръпване на крайниците, болки и често до пълна неподвижност. Ако заболяването прогресира много бързо, какъвто е и случаят със Мариела, оперативната намеса е единственият начин за лечение. 

В този случай най -доброто решение е т. нар. операция без сливане VBT.

Предимствата на този иновативен метод на операция са в това, че процедурата е по-малко инвазивна, спиналният растеж и гъвкавост се запазват, корекцията на кривата се случва по време на растеж и пациентите могат да се движат нормално, да спортуват и да имат пълноценен живот! Интервенцията е възможно да се извърши в Германия от д-р Тробиш, чийто опит в операцията без сливане VBT е одобрен  през 2011г.Той е първият хирург приложил този метод в Европа. Всеки месец д-р Тробиш оперира много деца със сколиоза, има голям опит и висок процента на успеваемост. След консултация на родителите с него се оказало, че Мариела е подходящ кандидат за VBT. Насрочена е и дата на операцията - 12.04.2023г. Сумата от 71 000лв. обаче е непосилна за семейството. Майката се обръща с молба към всички хора, които имат възможност, да помогнат на Мариелка да има щастливо детство и пълноценен живот без болка!

Всеки, който иска да помогне, може да направи това на следната банкова сметка:

 

IBAN: BG09UNCR70001525187653

BIC: UNCRBGSF

revolut.me/tanyaem8s

https://www.paypal.me/TanyaDimitrovaa

Титуляр: Мариела Димитрова Димитрова

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?