3906

Да помогнем на малкия Марти да оздравее и гушка мама

32 000 евро не достигат, за да довърши лечението си в Турция 10-годишният Мартин Станев. Момченцето е с диагноза аутизъм,   неразвита експресивна реч  и хиперактивност. Вече е провел два курса на лечение в болницата „Лив Хоспитал“ в Истанбул, където са му направили вливки на стволови клетки.

 След лечението направено  до момента, Марти показва голям напредък, уверили Красимира учителите от помощното училище „Стефан Караджа“, което момчето посещава. У дома близките също наблюдават значителна разлика в поведението на детето.

„Марти стана по-общителен, по-контактен и дори започна да помага у дома. Вече се заглежда в детските филмчета, които му пускаме, реагира, когато му говорим“, разказва майката. 

Благодарение на първия етап от лечението, Марти вече се обслужва сам – може да се облича и съблича, ходи сам в банята и си играе с играчките, които преди са събирали прах по рафтовете. Най-голямата радост за Красимира е, че когато каже на детето си „Прегърни мама“, Марти отивал и се гушкал в нея. След последните процедури Марти е по-спокоен, ходи сам, не търси да се хване за някого, когато е навън. Вече се пази сам от колите, когато е на улицата и е по-самостоятелен. Заглежда се в книжки и се заслушва, когато му се говори", разказва за напредъка в лечението след последните процедури майката.

„Лекарите в Турция също отчитат напредък в лечението и смятат, че Марти има всички шансове да води нормален начин на живот “, казва Красимира и се надява на помощ от хора с възможности и добри сърца, защото в момента и най-малката сума от дарения е от значение за лечението на детето й. Сумата от 32 000 евро е непосилна за семейството, тъй като работи само бащата, а майката се грижи за детето.

„Имаме нужда от още четири вливки всяка, от които струва 8000 евро. Парите трябва да се съберат края на декември, когато може да започнат следващите процедури “, притеснява се майката Красимира Станева.  

Даренията са в УниКредит Булбанк за Мартин Димитров Станев

IBAN: BG24 UNCR 7000 1524 6249 77

Всеки, който иска да се свърже с майката, може да го направи на тел.: 0898738537

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?