71

Да помогнем на малкия Дани да пребори коварната болест

11-годишнят Дани има нужда от нашата помощ, за да се съберат средства, с които да пребори с коварно заболяване. . Преди две години, през април 2022 г.,  малкият Даниел Димитров е диагностициран с рак на бъбреците. След агресивно лечение е отстранен единият бъбрек на детето. Няколко месеца, след кратка ремисия,  заболяването отново се връща.

  „Не дават шансове. Това  не мога да го опиша с думи. Единствено една майка може да го изпита. След като разбрах, че е в ремисия ми трябваше време да свикна с мисълта, че той е здрав и изведнъж ни съобщават ужасната новина, че ракът се е върнал. Сега има образувание в белия дроб“, казва през сълзи Петя Григорова, майката на Даниел, а в ефира на БТВ 11-годишното момче я успокоява с усмувка.

В момента Даниел е в Турция и отново започват изследвания, диагнози и лечения, за които семейството обаче няма достатъчно средства.

 „Моят апел е – когато човек има нужда се обръща към друг човек. Хората трябва да си помагаме, да сме добри“, каза майката.

Дани не сваля усмивката от лицето си, защото вярва.

 „Надявам се, че тази ситуация ще се оправи пак. Ще се прибера вкъщи и ще гушна Вики, близначката ми“, обясни Даниел.

Въпреки, че над 2 000 души са направили дарения, на малкия дани не му достигат 350 000 лева, за да довърши лечението си.

Ако искате да помогнете на Даниел, можете да го направите чрез дарение:

Банка:

Алианц Банк България

IBAN

BG28BUIN95611000712339

BIC

BUINBGSF

Получател:

Фондация Павел Андреев

Основание:

Дарение за Даниел Димитров

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?