44

Д-р Валентина Костуркова: Конкуренцията ни мотивира непрекъснато да бъдем на ниво

Когато се работи в името и с грижа за пациентите, нещата се получават. В това е убедена д-р Валентина Костуркова - управител на ДКЦ-II ЕООД Пловдив, която допълва, че превенцията, ранната диагностика и качествената медицинска услуга е мисия на ръководения от нея екип.

На първо място за постигането на високи резултати управителят поставя добрата организация, ежедневната комуникация между отделните звена на общинската структура и екипа от висококвалифицирани специалисти. Работещите в ДКЦ-2 освен отлични медици са и хора, които осъзнават предизвикателствата в сферата на здравеопазването и намират най-добрите възможности за справяне с тях. ДКЦ-2 е една перфектно работеща машина в полза на всички пациенти, казва д-р Костуркова.

„Конкуренцията ни мотивира непрекъснато да бъдем на ниво и да предлагаме извършване на високоспециализирани медицински дейности и изследвания. Радвам се, че усилията ни се оценяват от пациентите, които предпочитат ДКЦ-2 пред частни лаборатории, медицински и физиотерапевтични центрове, защото специалистите и апаратурата ни са на световно ниво. 

 

Успяхме да се справим с опашките за мамографиите

Към момента в сектор образна диагностика работят трима колеги, поемайки големият поток от пациенти, които предварително запазват своите часове за ехографски изследвания“. ДКЦ-2 разполага с последно поколение дигитален рентгенов апарат, видеонистамограф за отоневрологично изследване, диагностика на вестибуларния апарат, остеоденситометър за измерване на костната плътност. Лечебното заведение за специализирана доболнична медицинска помощ възнамерява да придобие и нов съвременен дигитален мамограф и ехограф.

В ръководеното от д-р Костуркова здравно заведение вече функционира център за „Хронична болка“, където чрез иновативна плазмотерапия се полагат специализирани грижи за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат и костно-мускулна система.

„Следващото предизвикателство е внедряването на  телемедицина 

в нашето ДКЦ“, не крие амбициите си д-р Костуркова. Чрез ултрамодерен апарат дистанционно ще може да се измерват пулс, кръвно налягане, холестерол, белодробна киселина, пикочна киселина и други важни показатели.  Резултатите от този „преглед“ се запаметяват в реално време и анализират от медицинско лице. Това е голямо улеснение за пациентите, позволявайки им по-бърз достъп за здравна услуга скрининг и профилактика, допълва д-р Костуркова.

Усилията на ръководството обаче не спират дотук

и ДКЦ-2 е определено за единствения акредитиран диагностично-консултативен център в Южна България за следдипломно обучение на лица с професионална квалификация „лекар“ по специалностите „Клинична лаборатория“ и „Физикална и рехабилитационна медицина“ от Министерството на здравеопазването.

Знам, че здравето е най-голямото богатство, и затова усилията на моя екип са насочени към хората. Искам всички да имат достъп до навременна и качествена медицинска услуга и ще продължавам да работя за утвърждаването на ДКЦ-2 като предпочитано лечебно заведение за специализирана доболнична помощ, категорична е д-р Валентина Костуркова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Basko

Basko

08.04.2024 | 18:23

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим++---- https://e.vg/alman

Отговори
0 0
В някои области може би е така!

В някои области може би е така!

08.04.2024 | 17:54

В някои области може би е така! Но не и в сферата на Офталмологията и ендокринологията! УНГ. За другите не знам!

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?