44

Безплатни прегледи за СПИН пред Централна поща

Поредица от инициативи по повод 1 декември - Световния ден за борба срещу СПИН, започват експертите от РЗИ-Пловдив, съобщи д-р Милена Панайотова, шеф на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Инспекцията. Екипи от консултанти ще проведат анонимно, доброволно, безплатно консултиране и изследване за ХИВ в мобилни медицински кабинети.

На 1 декември експертите ще бъдат до сградата на Централна поща от 10:00 до 14:00 ч., където всеки желаещ може само за няколко минути да разбере дали е заразен със СПИН.

„Изследванията ще са анонимни, така че хората могат да са сигурни, че само изследваният ще има достъп до информацията“, гарантира д-р Панайотова. На място всеки може да получи информация за заболяването, начина на протичане и стъпките, които трябва да предприеме, ако резултатът е положителен.

На 6 декември, отново между 10 и 14 ч., мобилен екип ще бъде разположен и в кв. „Столипиново“ на ул. „Батак” № 59.

Днес от Инспекцията ще проведат съвместна инициатива с УМБАЛ „Св. Георги“, насочена към изпълнението на целите на Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции. Тя ще се проведе  в аудитория №10 на УМБАЛ „Св. Георги” на бул. „Пещерско шосе” № 66 от 10.00 до 12.00 ч. под формата на семинар. Лектор ще бъде епидемиологът  д-р Христиана Бацелова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ясно

ясно

01.12.2023 | 18:14

Дядото се разболял от дезинтерия но не искал да пише че е умрял като дрисльо а от спин. като мъж

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?