49

Аюрведа гуру обучава родилки в „Майчин дом“

Аюрведа експертът Шри Вишну Пала обучава в Университетската  АГ болница „Майчин дом” родилки на алтернативни техники за водене на раждане въз основа на медитация и психологически инструменти. Семинарът, който се проведе вчера, е част от кампанията на болницата за стимулиране на естественото раждане. В него участваха още д-р Сергей Славов - акушер-гинеколог, Мариела Тодорова - акушерка в “Родилна зала”, Яна Данаилова - нутриционист и физиолог.

Бяха представени реални истории на жени, родили в „Майчин дом“, които практически са приложили дихателни и медитативни техники в процеса на раждане.

Йога намалява стреса и страховете при бременните, облекчава болката и повишава ефективността на родилката при раждане, а данни от редица клинични проучвания, проведени в различни точки по света, включително в страни в Европа и Скандинавия, в Иран, Тайван, Тайланд, Турция и САЩ, сочат, че йога и медитация са ефективни методи за намаляване на усещането за болка и страх, както и за повишаване на ефективността на родилката по време на родилния процес.

Шри Вишну Пала e духовен учител и експерт по аюрведа и социален работник, който живее в Германия повече от 20 години. Завършва в Индия висше образование в областта на природните науки и инженерството, има защитена западноевропейска магистърска степен и специализирано образование в областта на здравната профилактика и превенцията, съобщават още от „Майчин дом“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?