Следвайте ни

Завръща се проектът "Десетилетие на българското кино"

viber icon

И за България, и за света, новото десетилетие започва с возвисяващо разкритие – киното е навсякъде и по всяко време. По тази причина Домът на киното насочва поглед към обещаващия потенциал  на българското кино, опознавайки неговите постижения от последните десет години. Онлайн платформата за легално кино Neterra.TV+ се присъединява към инициативата и предоставя пространството си, за да направи достъпа до нея максимално лесен и приятен.

Стотици международни награди, разпространение по цял свят, признание и на родната публика –  българското кино е в очевиден възход. Проектът „Десетилетие на българското кино“ ще ни  срещне с някои от най-интересните съвременни български кинотворци и техните запомнящи се продукции.

От комфорта на дома си ще можете да видите 20 подбрани заглавия, покорили както българската публика, така и световните кинофестивали. В специалната поредица „Говори с киното“ ще можете да се включите на живо в онлайн разговори с авторите на филмите, които ще дискутират ключови теми около творческия процес, световните филмови процеси и, разбира се, пътищата пред българското кино.

Проектът бе анонсиран с няколко заглавия в програмата на 24-тия София Филм Фест и е доразвит от селекцията на Дома на киното. Програмата от значими за второто десетилетие на 21-ви век български филми ще бъде в платформата Neterra.TV+ от 8 юни. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?