Следвайте ни

Заведенията закъсаха за персонал, дават мило и драго за сервитьори

viber icon

Заведенията от днес могат да приемат клиенти и вътре, а не само в градините и на терасите. Разхлабването обаче увеличава нуждата от персонал, което в момента е най-големият проблем за собствениците на ресторанти и кафенета. "Ситуацията със служителите е изключително сложна – няма такива", алармира председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов.

„Масово текат обяви, но няма желаещи. Хората се изплашиха и решиха да се преориентират заради тази несигурност – отваряне, затваряне. Мисля, че сега, като минат няколко месеца в работа, ще се поуспокоят нещата отново, но за момента е доста сложно”, каза той пред "Фокус".

Собствениците на заведения обаче са доволни, че могат да предложат и маси на закрито.

„Всички са много щастливи, че от днес отваряме и вътрешните площи и така вече ще можем да ползваме по-пълноценно бизнеса. Много е важно и това, че на 29 април отварят нощните заведения. Това ще свали ограниченията от вечерния час от ресторантите и най-вече – ще се върнем към почти стария начин на живот”, каза още Алибегов.

Според него, хората вярват, че в заведенията се спазват стриктно всички противоепидемични мерки и не се притесняват да ги посещават.

„Мисля, че ще има желаещи – хората го чакат. Много от тях са преболедували, а други са ваксинирани вече. Дискотеките и клубовете се посещават предимно от млади хора. В крайна сметка всичко е по желание, някой ако го е страх, не е нужно да ходи там”, каза още Алибегов.

По думите му заведенията се посещават основно от хора, преболедували коронавирус, от такива, които са ваксинирани, или от тези, които не ги е страх.

Относно прогнозата за предстоящия летен сезон председателят на БАЗ изрази мнение, че и тази година очаква по Южното Черноморие да има най-силен сезон.

Алибегов посочи, че не е ясно нощните заведения с какъв ресурс и колко хора ще отворят, като уточни, че ще има повече яснота, като се проследи този месец.  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Нямат маски

Нямат маски

12.04.2021 | 13:56

https://www.facebook.com/264663773729865/posts/1557208464475383/

Отговори
0 1
А дано

А дано

12.04.2021 | 13:07

Изобщо не трябваше да ви отварят! С това разхлабване и работа и на закрито,скоро пак ще ви затворят. Дано дойде нов,кадърен здравен министър! Този е ч учело, без глас.

Отговори
6 1
Майна

Майна

12.04.2021 | 13:03

Вместо да дават мило и Драго да вземат да дават и пари ! Не може в 21 век 2021 г. и 15 годишно членство в ЕС да плащаш 2.5 евро на час като в ЕС за същата работа дават около 12-15 евро/час чисто

Отговори
9 1
Djoki

Djoki

12.04.2021 | 12:51

Te vinagi sa davali.Shercheta obichat mladi pichoci da I dyhat

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?