2374
Следвайте ни

Засили се мигрантският поток по южната ни граница

viber icon

Има засилен мигрантски натиск по българо-турската и българо-гръцката граници, сочат официалните данни.

По данни на МВР опитите за нелегално влизане у нас са 6 пъти повече, в сравнение с миналата година. Това заяви главния секретар на МВР Петър Тодоров. Той направи оглед на граничните райони заедно с шефа на Европейската агенция за гранична охрана „Фронтекс” Фабрис Лежери. По думите му ситуацията в Афганистан и Пакистан се наблюдава внимателно. Засилване на мигрантска вълна се очаква и след поредната COVID вълна, пише nova.bg.

„Тази сутрин обсъдихме с българските власти къде е необходимо да добавим подкрепа от „Фронтекс” и си мисля, наистина, че страната ви ще получи тази подкрепа там, където има нужда и го желае”, обясни Лежери.

„Ситуацията в момента по южната ни граница е напрегната, но е под контрол. Привлекли сме допълнително сили, както от „Гранична полиция” от другите граници, така сме привлекли и сили на „Жандармерията” и сили от областните дирекции”, посочи главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Марш на браздата

Марш на браздата

15.09.2021 | 23:08

Вместо да дебнат хората за маски, командировка на чист въздух в Странджа. Пак ще са на първа линия но срещу истинска напаст. Така де,да си заслужат хилядарката. Голяма част от народа и това няма.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?