Следвайте ни

Защо не чаках на Маказа, а отпраших към Приморско

viber icon

Родното Черноморие е за предпочитане пред гръцкото море - в това е убеден пловдивчанинът и редовен читател на "Марица" Венцислав Костов. Вместо да последва примера на много нашенци и да потегли към Маказа, пловдивчанинът е избрал да отпраши към Приморско. Ето коментара на Венци за предимствата на българското море, подкрепен със снимки от приятната почивка:

"Както всяка година, така и тази избрах родното Черноморие. Нали съм си скучен, наивен и задръстен, та избрах отново традиционното - Приморско. Пътуването ми отне три часа спокойно шофиране, дори при спазване на ограничението по "третокласния път" от Чирпан до Стара Загора.

В самия курорт веднага правят впечатление пустите улици. Е, аз се зарадвах - пълна почивка и много места за паркиране. Така стигнах до хотела - три звезди с басейн на покрива. Нощувката се оказа 9 евро на вечер, а за моя изненада имаше и включена закуска.

Мерките също правят впечатление, постоянна дезинфекция, стая за карантина, затворени билярдни маси и т.н. 

Момичетата на рецепция ме заблудиха, че всъщност са собственици на хотела, но после, след като разговаряхме, се оказа, че работят от дълги години тук. Грижеха са за хотела и туристите като за нещо свое. Казаха ми, че работят с български туристи само в началото и края на сезона. През другото време хотелът се посещава от чехи, които тази година са го резервирали от първи юли. Реших да проверя тези "будали" чехите какво мислят за хотела. Коментарите бяха - "отлично обслужване", "хотелът е за пет звезди". Всички бяха от този род. Направо не вярвам как тези европейци си причиняват да почиват в най-кошмарното обслужване, на фекалното море и плаж с алчни концесионери.

Мога да продължа с иронията, но може да ме нападнат чакащите на опашката за Гърция. Затова ще споделя и за плажа. Почти празен, чист, кристална вода. Чадър и шезлонг по 2,50 лева на Северния плаж. Всъщност за 5 дни никой не дойде да таксува за ползването им, но това бяха цените, изписани на табелите. Барът на плажа - фрапе от 3 лева, бира - 3 лева, голяма минерална вода - 2 лева. Е, не е като на гръцкото море кафе за 3 евро и да получиш чаша чешмяна вода, но може и да ги стигнем. Не е и тесният каменист плаж в курортите от Северна Гърция, но тук ставам пристрастен и ще загубя обективност. 

Едва 30% от заведенията из курорта бяха отворени, но всички келнери в тях те караха да се чувстваш специален. Въпроси от типа дали всичко е наред, имаш ли нужда от нещо, те размекват. Наясно съм, че това не е типично за нас българите, но е радващо, че се забелязва, макар и провокирано от слабия сезон и кризата. 

Като извод ще завърша, че колкото и да е модерно, не бих избрал гръцкото пред българското море. Но вие събирайте доматите, чубрицата и наденицата и бързо там - чакат ви. 

П. С. За тези, които ще използват епитети срещу мен - почивал съм в западните Балкани на Адриатическо море, в южните ни съседки, на по-екзотични места извън Европа и мога да кажа, че обслужването ни е в пъти по-добре от въпросните страни. Направете и вие сравнението, преди да оплюете родното море, както всичко родно напоследък."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (46)

Джо

Джо

03.07.2020 | 09:07

Всеки си избира къде да почива. 10 година на ,,МАРИНА КЕЙП'' ще отмарям.

Отговори
0 0
БГ  Турист

БГ Турист

01.07.2020 | 18:04

Ще гледат през крив макарон ! Много познати отпрашват за Гърция.Защо ли ? И аз ,като си взема отпуската през август !

Отговори
5 1
Лило

Лило

01.07.2020 | 10:34

Щото всички сме от тези дето обичат да ги цакат с такса барбарони на Ла... номорието.

Отговори
5 1
Jack

Jack

28.06.2020 | 23:10

Бе върете на майка си в гъзъ, снобари насрани. От бг черноморието нема по доро!

Отговори
7 10
Петров

Петров

01.07.2020 | 15:09

Jack ти върви ...

Отговори
4 0
Баба

Баба

26.06.2020 | 09:35

"Както всяка година, така и тази избрах родното Черноморие" - е как сравняваш, чедо, като все тук си ходиш?

Отговори
21 2
Чочо

Чочо

24.06.2020 | 18:16

Голям убитак

Отговори
12 11
Ангел

Ангел

24.06.2020 | 15:30

Ц Ъ Р В У Л

Отговори
12 9
МОЛИ

МОЛИ

23.06.2020 | 21:33

МАРИЦА,ВСЕКИ ДЕН ЛИ ЩЕ ВИ ПРЕДЛАГАШ СТАЯ 402.ОСОБЕНО ТАЗИ ХУБОСТ НА ПРИМОРСКО -СЕВЕРНИЯТ ПЛАЖ.В ТАЗИ ПОСОКА НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО Е РЕСТОРАНТА НА ЗДРАВКО И ХРИСИ.

Отговори
6 8
Тихомир

Тихомир

23.06.2020 | 18:26

Венцислав ,имаше ли царевица покрай тебе ,когато плуваше ?

Отговори
13 9
Ти си един беден

Ти си един беден

23.06.2020 | 12:36

галош, скъсан като на пъдар дрехите. Нямаш 2 лева глупав Андрешко и се чудиш как най-евтино, но не и най-добре да си изкараш почивката. Всъщност ти там не почиваш, едва си стигнал до морето с 30 годишният Опел, гледаш на хората жените и ядеш салам с майонеза в хотелската стая. Чиста проба отрепка.

Отговори
13 22

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?