Следвайте ни

Защо изчезна майката на починалото дете от Кардам?

Тя е в неизвестно от 6 дни

viber icon

Росица Маринова - майката на 9-годишния Стефан от Кардам, който почина от натравяне, е избягала от семейния дом. Тя е в неизвестно от 6 дни. За останалите 5 деца на жената се грижат баба им и дядо им. Твърди се, че жената е взела и спестяванията на семейството.

Децата, бабата и дядото живеят в къща, странична от тяхната. Тя е предоставена и има прилични условия за живот. Парите, които Росица е взела, са от събрани детски надбавки, които получава месечно, а не от дарителската сметка, както се твърдеше.

„Видяхме я във вторник. Каза, че отива във Варна, за да вземе някакви документи за детето. Отидохме в Генерал Тошево, изтеглих си заплатата и й дадох 40 лева. Качи се в таксито и тръгна. В сряда сутринта ми се обади и ми каза: „Майко, аз съм във Варна. Ще се прибера вечерта”.Телефоните й са изключени. Децата опитаха да се свържат с нея”, разказва майката на Росица – Стоянка Иванова.

Възрастната жена споделя, че дъщеря й непрестанно говорела по телефона с различни мъже. Мъжът й е в затвора. Семейството се изхранва с детските надбавки и заплатата на Стоянка.

„Дарителската сметка е активна. Майката няма достъп до нея. Кутиите не са отваряни, мислим на 29 декември да ги отворим. Тези средства са за ремонт на дома на децата”, заяви инициаторът на дарителската кампания Вили Димитрова.

„В петък бабата ми сподели, че жената я няма. Мислехме, че ще се вразуми и ще се прибере. Уведомил съм социалните и полицията. Те ще предприемат необходими мерки. Децата са в добро състояние, при бабата и дядото се чувстват добре. Майката явно няма ангажимента, крайна безотговорност от страна на майка на 5 деца”, коментира кметът на Кардам Георги Събев.

Родители на Росица заявиха, че се отичат от дъщеря си и не желаят да разговаря с нея. Те ще искат пълно попечителство над внуците си.

Още по темата гледайте във видеото.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?