Следвайте ни

Защо бизнесмен подарява по 50 тона картофи на бедните? СНИМКИ

viber icon

Така един бизнесмен обясни защо подарява над 50 тона картофи на всеки, който няма възможност да си купи сам, предава bTV. Историята обиколи социалните мрежи тази седмица и ни върна вярата в доброто.

В поле в кюстендилското село Еремия се отглеждат тонове картофи. Мъжете работят и складират.

От 15 тона картофи в момента има само няколко чувала. Те свършили, защото са раздадени на възрастните хора в селото.

Доброволци от Кюстендил се включиха в изваждането на картофи, с които ще подпомогнат възрастни хора от няколко села.

Картофите на Димитър Димитров стигат до столичния пазар "Иван Вазов", след като става свидетел възрастна жена получава три картофа срещу 1 лев. Затова той наема сергия на пазара и започва да предлага собствено производство картофи на достъпни цени.

За един месец от сергията са продадени близо 1 тон картофи на цена от 50 стотинки на килограм.

В село Еремия и в момента има доброволци, които товарят от картофите на Димитър Димитров, за да ги доставят до нуждаещите се.

Предстои те да посетят две села в Кюстендилска област, където ще разнесат над половин тон картофи на нуждаещи се възрастни хора.

Димитър прекарва голяма част от своето детство при баба си и дядо си в село Еремия.

След период от 10 години, в който „изчезва“, Димитър решава да се върне в селото и да види баба си.

„Това, което видях, ме потресе. Някога китното село със зелените пасища и ливади вече беше едно място, където растяха тръни. Къщите се рушаха. Стана ми много болно за това място. Това е ситуацията в цялата ни държава, особено в малките населени места. Реших, че мога да възродя поне тази махала на селцето“, разказа Димитър.

Първо той оправя 3-километровия път към махалата, който е бил в окаяно състояние. Наема строителна фирма и го привежда в приемлив вид.

„Когато човек погледне такова място, усеща липсата на държава. Бях принуден да изградя път, да асфалтирам в нашата махала, да изградя водоснабдяване, да организирам сметоизвозване. Закупих контейнери за всяка къща и с мой камион се сметоизвозва“, каза още Димитър Димитров.

А за идеята да раздава картофи разказа: „През декември, когато видях, че се задава криза с коронавируса, реших да отгледаме повече продукция от обичайното. Купих 10 тона семе. Всички разбраха колко икономиката е важна за нашето общество.“

Димитър споделя, че иска да види село Еремия възродено.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?