Следвайте ни

Защо бг учители се дърпат от имунизация срещу COVID-19? ВИДЕО

viber icon

Българските учители, които биха се имунизирали срещу COVID-19, са под 15 %. Много повече - 44  на 100, категорично отказват да се ваксинират. Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти. Това показва проучване на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

В столичното 107 училище вече изготвят списъците за имунизиране на учителите. Директорът Данко Калапиш разкрива, че той е сред първите, които биха се възползвали от възможността. „Лично аз съм на първо място в списъка. Първи съм се записал за ваксина. Нямам сериозни страхове, тъй като нямам и съпътстващи заболявания”, коментира той.

Анонимна анкета на синдиката сред 1520 учители обаче показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Причината е липсата на яснота.

„Искат да разберат малко повече подробности относно ваксинацията - дали ще има странични ефекти, за кои хронични заболявания не е подходяща. Но важно е да кажа, че и около 20% имаме с прекаран COVID, които просто не поемат риска да си поставят ваксина, тъй като имат изградени антитела и нямат яснота дали е наложително да се поставя”, каза още Калапиш.


Липсата на ваксинация сред преподавателите се оказва сериозно притеснение за голяма част от родителите. „Аз ще се ваксинирам, за да предпазя техния живот и апелирам към учителите и те да се ваксинират. Ще имам притеснения да пусна детето в присъствено обучение другата година, ако учителите му не са ваксинирани”, казва майка на дете пред NOVA.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Даскал Геро

Даскал Геро

19.12.2020 | 01:38

То и медицински лица се дърпат, полицаи също. Москва не вярва на сълзи. Хайде политиците да се боцкат първи,но не с физиологичен разтвор,а от общата бройка,на на простосмъртните. Май не им стиска.

Отговори
3 0
Малееее що за въпрос

Малееее що за въпрос

18.12.2020 | 23:02

Дърпът съ щот съ учени ве простаци Само един простак може да зададе такъв въпрос

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?