Следвайте ни

Заседават извънредно за продължаване на мярката 60/40

viber icon

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание в днес от 11 часа в Гранитната зала в сградата на Министерския съвет, съобщиха от пресцентъра.

На него ще се обсъди проекта на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Постановление № 151 от 2020 г., с което ще се продължи мярката 60/40. Очаква се тя да бъде продължена още 2 месеца - юли и август.

"Това, което бих искал да изразя като общо убеждение, е, че подкрепата за бизнеса е наложително да продължи и след месец май 2021 г. чрез изплащане на средства на работодателите от засегнатите сектори и икономическите дейности, за да запазят заетостта на работниците и служителите си. Това от своя страна налага и промени на постановление 151 на Министерски съвет от 2020 година. Предвид прекратяването на голяма част от противоепидемичните мерки, възстановяване на икономическата активност на фирмите и перспективите за растеж, както и тенденцията за намаляване на регистрираната безработица, се предвижда оптимизиране на мярката 60/40" от постановление 151. Това заяви преди началото на заседанието министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?