1553
Следвайте ни

Запаленото момиче е стабилизирано, но ампутираха ръката му

viber icon

Вълна от съпричастност след призива за кръводаряване за 17-годишното момиче от Цар Калоян. Девойката се бори за живота си в болницата в Русе. Тя беше открита в дома си във вторник вечерта, изнасилена и запалена от вуйчо си.

Екипът от лекари, ръководен от проф. Стефан Станчев, който е началник на отделението по ортопедия и травматология, бяха първите, които започнаха да се борят за живота на момичето. В четвъртък се наложи те да ампутират лявата й ръка.

„Пациентката беше докарана в тежко състояние. След консилиум, който беше проведен, се наложи ампутация, която беше направена поради нежизненост на тъканите в областта, която беше ампутирана.

По принцип тази интервенция е изключително тежка както и за пациентите, така и за лекарите, защото се стремим да спасяваме и възстановяваме крайниците”, обясни медикът пред Нова телевизия.

Състоянието на момичето е стабилно и с добри жизнени показатели, потвърди проф. Станчев. Тя е на командно дишане, но й се дава възможност за опит за спонтанно дишане, като се намаляват медикаментите. Ортопедът обясни, че е желателно кръводарителите за момичето да бъдат от Русе, тъй като болницата няма възможност за транспортиране от други места. Възможно е и даряване на кръв в Плевен, където е лабораторията, която обработва дарените банки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бай Тошо

Бай Тошо

19.11.2021 | 12:49

Циганинът сигурно по мое време щяхме да го разстреляме или поне да го самоубием!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?