Следвайте ни

Зануляват ни пътните нарушения заради Гражданска отговорност

viber icon

Следващата година ще е ключова за шофьорите. От поведението им на пътя и направените нарушения ще се определя занапред цената на Гражданската отговорност. 2020 г. ще е базова за застрахователите и през нея те ще събират информация от КАТ за глобите и произшествията на името на определено лице. На тази база през 2021 година всеки шофьор ще заплати новата си задължителна полица.

Джигигите – по скъпа, а изрядните водачи – по-евтина. С други думи, от Нова година всички имат равен старт и ще се третират така, все едно до момента нямат нарушения на пътя. Това обаче не означава заличаване на натрупаните глоби и актове в КАТ и те остават дължими.

Предложението е видно в последната редакция на наредбата „бонус-малус“ за цената на Гражданската на Комисията за финансов надзор. Документът е качен за обществено обсъждане на интернет сайта на ведомството. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?