Следвайте ни

Замесеният с Божков Александър Паунов напуска групата на БСП

viber icon

Александър Паунов напуска групата на БСП. Лидерът на Комунистическата партия остава независим депутат. Той ще подаде заявлението си още днес, след разговор с ръководството на соцпартията, обяви лидерката Корнелия Нинова.

До тук се стигна, след като прокуратурата обяви по-рано днес, че има записи на разговор на Паунов с Васил Божков.

 Паунов не е член на БСП и разговорът му не ангажира нито партията, нито парламентарната група, категорична бе Нинова. Никой няма правя да употребява БСП за свои лични или корпоративни интереси, допълни тя.

Соцръководството е разговаряло с Паунов и той е потвърдил разговора си с Божков, разказа Нинова. Затова и напуска групата, но още утре ще се събере и коалиционният съвет на лявата коалиция, който да обсъди темата.

 
Това е личен разговор на Паунов с Божков, така че отговорността да си я носи той, коментира тя. И разказа, че никой от партията или групата не е имал знание за разговора до днес, когато той изтече. той е притеснителен и затова Паунов напуска групата.

 
След като обяви, че Паунов напуска групата на БСП, соцлидерката каза, че се надява и очаква "по същия начин да се подхожда към кореспонденцията на Васил Божков и с министъра на финансите, премиера и други хора от властта".

 
Случилото се днес е опит да се дискретидират протестите, да се представят като платени, а те са справедливи, коментира Нинова.

 
Запитана защо БСП няма официална позиция по исканата от протестиращите оставка на главния прокурор, Нинова обясни, че има декларация на Градската конференция на червените в София по темата.

 
Нямам мнение за Васил Божков, защото не съм общувала с него, допълни лидерката на БСП.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Любопитен

Любопитен

14.07.2020 | 17:53

А Поршето ще върне ли?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?