Следвайте ни

Зам.-министър Първанов с първи думи след оставката си

Не ми е оказван натиск, за да подам оставка. Това заяви заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, който подаде оставка по-рано днес.

„Разразилият се скандал хвърля петно не само върху мен, но и върху Министерство на енергетиката, и върху правителството затова предприех тези стъпки“, заяви той пред БНР.


„Оставката ми е депозирана в Министерски съвет, но нямам информация дали е приета“, коментира той. Красимир Първанов посочи, че не е консултирал оставката си с „Обединените патриоти", въпреки че той е номинация на НФСБ за поста зам.-министър на енергетиката. "Нямам нищо общо с тази фирма ("Артекс" - бел.ред.)", категоричен беше Първанов.

"Жилището, което съм закупил, е на груб строеж", уточни той.

Оставката му обаче бе свързана с „Апартаментгейт“, тъй като Красимир Първанов е придобил от фирмата „Артекс“ апартамент и два гаража на ул. „Тинтява“ в столичния кв. „Изток“. 

Скандалът с апартаментите досега доведе до оставките на зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева и на правосъдния министър Цецка Цачева. Функциите на Цачева временно ще изпълнява заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?