2374
Следвайте ни

Зам.-министърът на туризма Даниела Стоева подаде молба за напускане

viber icon

Зам.-министърът на туризма Даниела Стоева напуска поста и си е подала молба пред премиера Стефан Янев, като е уведомила, и министър Стела Балтова, съобщиха за TravelNews представители от бранша. Самата тя потвърди новината. „Напускам. Имам бизнес, за който да се погрижа. Срокът ми беше 3 месеца, а стана 4 месеца“, коментира Стоева. Засега няма яснота кой ще заеме нейната позиция. В бранша се говори, че може да бъде върната Ирена Георгиева, която беше на поста в продължение на 6 години до май тази година, когато беше освободена.

От бизнеса коментират, че Даниела Стоева и другата зам.-министърка Мария Белколева все по-трудно работили с министър Стела Балтова, която си изпускала нервите, овиквала и дори си позволявала да ги обижда. Белколева беше директно назначена за зам.-министър на туризма от премиера и президента Румен Радев, без знанието на Балтова. Тя е от кръга на Кирил Петков и идва от Канада, където е с добро име, и е обявявана за брокер номер 1 на недвижими имоти в страната.

Туристическият бранш днес също обяви в позиции, че не може повече да работи със Стела Балтова. Писма до президента в тази посока изпратиха Алиансът на туристическата индустрия в България и двете организации на заведенията.

Даниела Стоева е бивш председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Тя е собственик на туроператора "Тандем травел", която се занимава с входящ туризъм. Стоева е професионалист с близо 30-годишен стаж в туризма, над 25-годишен мениджърски опит, успешна академична кариера и придобита докторска степен Доктор Икономика и управление (Туризъм), член на АБТТА от 2013 г., част от ръководството на Асоциацията през последните три мандата на управление, Председател на Управителния Съвет в периода 2019 – 2020 г., член на Борда на директорите на ЕКТАА в периода 2019 -2021 г., експерт в няколко постоянни обществено – държавни консултативни органи и работни групи, в т.ч. и на Европейско ниво.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?