2374
Следвайте ни

Зам.-министърът на правосъдието: Разпродават бронирани коли на Бюрото за защита на свидетели

viber icon

Има сигнали, че се разпродават бронирани коли от материалната база на Бюрото за защита на свидетели. Това заяви зам.-министърът на правосъдието Иван Демерджиев по БТВ по повод прехвърлянето на Бюрото за защита на свидетели към Министерство на правосъдието.

„Министерство на правосъдието няма намерение да влияе или да намалява състава на Бюрото за защита на свидетелите. Няма напуснали към момента. Прокуратурата ни съдейства. Прехвърлянето на служителите стана без сътресения. При прехвърлянето на материалната база има сигнали, че се разпродава имущество. Ако това е така, е възможно да се застраши животът и здравето на лицата, които са под защита. Ако се прехвърлят бронирани автомобили например, както се говори, тези лица могат да бъдат застрашени. Материалната база все поще е под контрола на главния прокурор. Работим с много бързи темпове и искаме максимално бързо да получим информация за материалната база. Надявам се да се подхожда разумно към подобни спекулации, като пробив в Бюрото. Няма такова нещо“, категоричен е Демерджиев. 

„Винаги съм се чудил дали това Прокуратурата да се грижи за тези лица гарантира обективността на процеса. Сигурността на лицата, които са под защита, е подсигурена и нашата цел е да я подобрим. Не са си тръгнали много хора от Бюрото и няма основание за това. ГД „Охрана“ досега е охранявала магистратите. Бюрото остава самостоятелна структура и неговото ръководство ще е отговорно за охраната на защитените лица.
Истинските задачи са да се охраняват защитени лица, а не то да се превръща в антураж на главния прокурор“, посочи зам.-министърът.

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

лицемер

лицемер

30.09.2021 | 11:45

дааа ега ти държавата ...с тоя зам.министър...

Отговори
1 0
лицемер

лицемер

30.09.2021 | 11:45

на схемаджията дайте му схеми.....е га ти зам.министъра....тоя е майстор на задкулисието и лицемерието...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?