71

Зловещи разкрития за Паро Боксьора: Пребивал длъжниците със скрит атрибут

С ръкавици с оловни слитъци ударил и собственика на фирмата за бързи кредити “Флаш кредит”, преди двамата да извадят пистолетите и Паро Боксьора да бъде гръмнат смъртоносно

 

Паруш Парушев, по прякор Паро Боксьора, носел ръкавица с оловни слитъци, монтирани на мястото на кокалчетата. С нея нанасял крошета на длъжниците, докато си платят, пише "Труд". 

Със същата ръкавица ударил и собственика на фирмата за бързи кредити “Флаш кредит”, преди двамата да извадят пистолетите и Паро Боксьора да бъде гръмнат смъртоносно.

Припомняме, че към 15 ч. в четвъртък Паруш Парушев, придружаван от двама свои авери, нахлу във фирмения офис и нападна собственика с прякор Сашо Полицая, сина му и още един служител.

След боя затрещяват изстрели, Паро Боксьора е убит, един от хората му е прострелян и бере душа във ВМА, ранен е 22-годишният син на Сашо Полицая, който е в “Пирогов”, а трима души са арестувани.

“Четири пистолета са открити на мястото на стрелбата в квартал “Модерно предградие”. Три от тях са законно притежавани, един е незаконен, газов пистолет, преправен на боен”, съобщи вчера вътрешният министър Калин Стоянов.

“Реално този, който е отишъл на мястото с идеята да се саморазправи, е срещнал сериозен отпор. Човекът, който беше убит, е известен на органите на МВР - сериозен, активен криминален контингент по различни линии на работа, предимно по рекет, изнудване и лихварска дейност”, заяви министърът.

Предстои да се установи кой, какви и колко изстрели е произвел и кой е причинил убийството.

Сашо Полицая е направил самопризнания, че той е гръмнал Паруш Парушев при самоотбрана, но част от показанията му се разминават с тези на други свидетели, затова до късно вчера от прокуратурата решаваха на кого от тримата задържани и за какви точно престъпления да бъдат повдигнати обвинения.

Паруш Парушев е бивш състезател по бокс, а в последните години се изявявал на ринга и като съдия. Основно обаче се занимавал с лихварство в кв. “Люлин” и събиране на дългове с бой.

През 2021 г. агенти на ГДБОП го арестуват заедно с още двама бивши боксьори за насилие над кредитополучател, но и тримата се разминават без дело, а жената на Парушев обявява пред медиите, че не е имало никакви арест, а само проверка на фирмата й заради твърдения за незаконни лихви.

Според съпругата, тя от 40 години се занимавала с такъв бизнес и било съвсем нормално, ако някой вземе от нея 1000 лева кредит и си просрочи вноските и задълженията, после да му се наложи да върне 2000 лева.

Общо взето с такава проста схема работели люлинските лихвари - върнатото с лихвите и малко бой от професионални боксьори, накрая да е на главницата, умножена по две.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?