2374

Зловещ случай с нелегални погребения в покрайнините на София, откриха 13 тела ВИДЕО

Телата на 13 души са намерени в покрайнините на София, близо до Банкя, по случая е задържан мъж и му е повдигнато обвинение за измама. Това съобщиха от МВР .

Една от версиите е, че става дума за незаконно погребани възрастни хора. Разследващите продължават изясняването на случая и идентифицирането на самоличността на починалите.

По първоначални данни не става дума за убити, а за незаконно погребани хора, живели в различни хосписи в столицата, съобщава NOVA.

По случая има задържан мъж на 51 години вчера. който, по първоначални данни, извършвал незаконните погребения вместо кремиране.  С решение на прокуратурата остава в ареста за 72 часа и вече е обвинен за измама.

Открити са телата на три жени и четирима мъже в местност до село Клисура край Банкя, около старо гробище. Установена е самоличността на един от тях и са разпитани негови роднини. Няма данни са насилствено причинена смърт. Било е платено на обвиняемия сума от 1000 лева за извършване на кремация на останките и близките дори получили урна с прах, стана ясно от брифинга на Софийската градска прокуратура (СГП) и СДВР вчера. Те не са имали информация дали действително е извършена кремация на техния баща.

Засега задържаният е обвиняем за един случай. Получил 1000 лева, за да извърши кремацията. Вместо това тялото било заровено незаконно в близост до гробищен парк. 

Погребалният агент първоначално казал пред разследващите, че има и други заровени тела в района, но след като бил привлечен като обвиняем, твърдял само, че е станала грешка и няма вина.

Продължава разследването на схемата с незаконни погребения в района на Клисура. Криминалисти работят по установяването на самоличността на вече откритите тела.

От Прокуратурата съобщиха, че ежедневно получават сигнали от близки на починали хора, които не успяват да ги откриват в регистрите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?