71

Заспала любовница вбеси шофьор, заловиха го с рекордните 3,88 промила

Столичанин е заловен за трети път пиян зад волана след любовно разочарование. Сега го чака дело и конфискация на автомобила, пише "24 часа".

Борис Любенов имал среща в хотел с любовницата си. Забавил се на работа и когато отишъл, тя вече спяла. Имало и полупразна бутилка водка в стаята. Борис се ядосал и пресушил алкохолната напитка. Опразнил и минибара на хладилника.

Бесен, че не е консумирал любовта, мъжът си тръгнал. Качил се на сузукито си и потеглил към дома си. Колата криволичела по пътя, а полицаите от СДВР забелязали, че и мъжът не изглежда адекватен. Подали му сигнал да спре и го проверили. Оказало се, че Борис шофира с 3,88 промила алкохол в кръвта. Нещо повече - справка показала, че това е третото му задържане с алкохол зад волана. През 2017 г. е спрян с 0,7 промила алкохол, за което го глобили с 500 лв. и е останал без книжка за 6 месеца. Двойни санкции получил година по-късно, защото вече бил хванат с 1,12 промила. При третия път ги е надградил до 3,88, които са около половин бутилка концентрат. Той може да получи до 3 г. затвор, а колата му да бъде отнета. Мъжът е обвинен.

Друг рецидивист от Велико Търново в сряда сутринта бяга от полицията с джип “Порше”. Не се подчинил на звукови и светлинни сигнали да спре. Катастрофирал първо в кофа за боклук, а след това и в няколко автомобила. Когато го задържали, се оказало, че е 21-годишен младеж от село Калтинец. Нямал книжка, а тестът с дрегер показал, че е смъркал амфетамини. Арестуван е за 72 часа.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?