4020

Започна делото за жестокото убийство на бургаската учителка, намушкана над 65 пъти от сина си

Бургаският окръжен съд даде ход на делото за жестоко убийство на легендарната бургаска учителка по литература Рада Гешева. Пред съда днес се изправи синът ѝ Георги Генджев, който умъртви майка си с нож, съобщава БГНЕС.

Над 65 пъти е била намушкана 64-годишната учителка, която беше открита мъртва в дома си през януари тази година. Това разкри наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев.

По думите му изготвената експертизата е доказала вменяемостта на задържания за убийството Георги Генджов – син на Гешева. По време на следствието стана ясно, че той е лежал девет пъти в психиатрия и е диагностициран с "шизофрения”, която се е отключила след системна употреба на марихуана. Генджов беше приведен в съдебната зала с белезници като пред съдебния състав той се държа неадекватно и повтори няколко пъти „300 000 обезщетение“, а след това запита: „Невинен ли съм? Ще лежа ли в затвора?“. В кулоарите на съдебната палата защитникът му адвокат Ваня Радиева посочи, че младият мъж е имал дългогодишен конфликт с майка си, която е искала да го лекува в психиатрична клиника. Двамата често стигали до словесни сблъсъци, тъй като 25-годишният Георги отказвал да пие лекарствата си. Пред защитника си той е заявил, че не помни нищо от случилото се в деня на убийството, но е признал вината си.

Съдебната власт е назначила девет вещи лица по делото. Призовани са и петима свидетели, сред които са бащата на Георги Генджов и неговата баба. Бургазлията е с повдигнато обвинение за извършено убийство по особено жесток начин.

По време на днешното заседание стана ясно, че през годините родителите на обвиняемия са подавали няколко сигнала за домашно насилие, но в последствие те са били оттегляни.

Кореспондентът на БГНЕС припомня още, че Генджов сам съобщил за убийството в полицията. Ден след трагедията криминалисти посочиха, че той е имал психически проблеми вследствие на прекомерната употреба на високорискови наркотици. А най-вероятно и параноидна шизофрения заради системната употреба на марихуана. Гешева е отгледала Георги сама. Към онзи момент той е бил студент. От първите му показания стана ясно, че последният спор между него и майка му е бил за пари.

Следващото заседание ще се проведе на 6 август.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?