49

Замесиха бивш министър и водещи от NOVA в нагла измама с лекарства

Бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е поредният лекар, чието име е използвано за измамна реклама на лекарства. "Аз нямам представа какви са тези неща, които се предлагат. Мои познати и близки ми звънят да ме питат дали да си го купят, аз никога няма да рекламирам лекарство или добавка", категоричен беше Ненков в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Рекламата включва и фалшиво "интервю" именно с водещите на "Здравей, България". В него дори е отправен призив към хората да спрат да пият нормалните си лекарства и да се обърнат към алтернативните продукти, тъй като фармацевтите ни лъжат и крият от нас този вид лечение. Това е чисто престъпление, категоричен беше Ненков. Това не е лекарство, нямам представа какво съдържа и как действа и вероятно е боклук, щом така се разпространява, допълни той. Става въпрос за продукт с име "Cardio active"

Два са продуктите, които се рекламират с името на д-р Ненков. "Първото се произвежда в България от дружество, регистрирано на руска гражданка. Моят адвокат се обърна към производителя, но те казаха, че не правят такава реклама, но не излизат да се разграничат публично. Заради това в мен се събужда силното подозрение, че това е измама на производителя", заяви бившият министър. Сайтът пък е регистриран в държава извън Европа и съответно не подлежи на регулация, а плащанията се извършват към дружество, регистрирано в Обединеното кралство, отново на името на руски гражданин.

Вече са активизирани ГДБОП, прокуратурата и БАБХ, тъй като е възможно продуктът да е регистриран като хранителна добавка. Взето е за изследване какво има вътре. Активизирани са правораздавателните органи и в чужбина, където са регистрирани сайтовете.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
АБСОЛЮТНО

АБСОЛЮТНО

31.01.2023 | 13:16

ОЩЕ НЕ СИ ПРЬДНАЛ И ЖЕНА ТИ ТИ ДАВА "ИЗПЬРДИН " АЛО , ШЕФЕ - ИЗПЬРДИН Е НАШЕТО ЛЕКАРСТВО

Отговори
4 0
Харчо Аптеков

Харчо Аптеков

31.01.2023 | 11:18

В момента та рекламите за лекарства са за публика от идиоти ,които ядат пуканки !!!! Човек още не е кихнал и жена му дава приготвен Лек !!!!! Най новата реклама за омнибиотик ме разсмива страхотно !!!!!!

Отговори
7 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?