1939

Задържаха мъжа, пребил медика от спешната помощ във Враца

Задържан е заподозрян за побоя, нанесен на медицински специалист от Спешния център във Враца в петък вечерта. Арестуваният е разпознат и като участник в атаката на здравното заведение след смъртта на 3-годишното дете, което загина в катастрофа между Враца и село Лиляче, съобщи NOVA.

Медицинският специалист беше нападнат, докато се прибрал вкъщи. Пострадалият заявил пред разследващите, че мъжът се нахвърлил върху него с изречението: „Ти ли си този, който трови кучетата в квартала?”.

Заподозреният живее в района и е установен по записи на охранителни камери. При разпит ще бъде изяснена конкретната причина за побоя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Благо

Благо

14.01.2023 | 21:23

Тоя "ром" са го били защото е тровил кучета, кои знае колко животинки е изтровил. Аиде да върви при арменският поп даде жалва,малко му е

Отговори
2 0
Гулю

Гулю

14.01.2023 | 21:10

Не съм ром баща ми цял живот работеше за държавата и плащаше осигуровки и на края лекар дори не го качи на линейка. Аз също всеки месец плащам осигуровките както и майка ми е плащала винаги, досега преглед от личен лекар не съм виждал, за едно направление си пускам отпуска и чакам цял ден пред кабинета и ако имам късмет и не му свърши работното време ще взема направлението. Да ви плюя и на здравеопазването и на БЛС и на спешната помощ

Отговори
5 0
Подозрителен

Подозрителен

14.01.2023 | 21:08

Тоя доктор има малко криминален вид. Може и да не му е съвсем чиста работата. Даже и мангаалите не скачат на бой без причина.

Отговори
1 1
Гулю

Гулю

14.01.2023 | 21:04

Лекар от спешна помощ остави баща ми в безсъзнание и не поиска да го качи на линейката, защото смяната му свършваше. На другата сутрин след много звънене в спешна помощ на сутринта доиде друга линейка и го откара в Пловдив. На другият ден татко почина. Какво уважение търсите и от спешното и от БЛС. И аз така мисля боя не ви е малко. Няма да ви търсят по нощите и по къщята. Уважение към които го е разкрасил тоя.

Отговори
1 0
Ванчо

Ванчо

14.01.2023 | 18:02

Няма да ги лекувате.Да ходят по ветеринари и без това осигуровки не плащат

Отговори
9 1
Ветеринар

Ветеринар

14.01.2023 | 19:42

Да бе! При нас всичко е с пари! И на никого не сме длъжни! М ан гал не пипам и с пръчка.

Отговори
5 0
Запрян

Запрян

14.01.2023 | 17:59

Мангустите да имат на предвид,че много доктори са въоръжени със законно оръжие.Да не им изпишат следващия път оловна рецепта,като на Плъха

Отговори
13 0
Български лекарски съюз

Български лекарски съюз

14.01.2023 | 16:24

Български лекарски съюз изразява безусловната си подкрепа към нападнатия и пребит от неизвестно лице колега, работещ в Спешна помощ - Враца, както и зад всички медици от Спешния център в града. Това заявяват от съсловната организация. Съсловната организация категорично се противопоставя срещу всякаква форма на агресия и се ангажира с юридическа защита на всеки лекар, подложен на вербална или физическа агресия. За съжаление, след инцидента от преди дни, който беше широко обсъждан в медийното пространство и при който след тежка катастрофа край Враца загина 3-годишно дете, агресията към спешните медици в града ескалира. И това не е случайно, защото и при този трагичен инцидент, отново за виновен индиректно беше посочен медицинският екип отзовал се на място. Искаме ясно да заявим, че при установяване на нарушение или доказване на вина е важно да има наказани и всеки трябва да понесе последствията от своите действия, но се обявяваме категорично против изместването на фокуса при подобни случаи и индиректното внушаване на вина. От особено значение е да се придържаме към фактите! За трагичния инцидент край Враца информацията, изнесена в публичното пространство е следната: Водачът е управлявал автомобила с превишена и несъобразена с пътните условия скорост; Няма информация детето да е било в детско столче, което е явно нарушение на закона; Сигналът за инцидента е подаден в 19:03 часа, в 19:04 часа линейката тръгва, в 19:09 часа пристигна на мястото на инцидента; От полицията помагат колата да бъде повдигната и детето да бъде извадено; То е качено на линейката, където се установява, че състоянието му е несъвместимо с живота. По регламент, когато има смъртен случай в линейка, трябва да стои два часа в нея и след това да се свали в Съдебна медицина. От гореизложеното става ясно, че спешният медицински екип е действал своевременно и професионално, дори в извънработното си време. Не са на лице доказателства за неадекватни действия от тяхна страна, въпреки дадената положителна проба за алкохол от д-р Диана Димова. Фактите говорят, но в обещственото пространство най-силно се чуват именно обвиненията за употреба на алкохол. На заден план остава въпросът каква е истинската причина за фаталния край на трагичния инцидент: катастрофата или неадекватно оказана медицинска помощ? Изместването на фокуса върху въпроса: “Употребила ли е алкохол д-р Димова?” индиректно внушава вина на медика за случилото се, но и нещо много по-страшно поставя лекарите под прицел за гнева на цялото общество. А резултатът е налице: вчера още един наш колега стана жертва на физическа агресия. И всичко това се случва на фона на острия недостиг на кадри в сектора, крепящата се на работещи пенсионери система, огромното натоварване, отговорност и напрежение, на което са подложени българските лекари ежедневно. Български лекарски съюз апелира: Спрете да посягате на медиците! Пазете ги, защото скоро няма да има кой да Ви лекува!

Отговори
20 4
Доктор

Доктор

14.01.2023 | 17:12

Всичко започва от образованието драги колеги! Когато всички ние като общество се научим да уважаваме хората около себе си и да спазваме законите, нещата ще се променят. А в същото време нашите депутати да си отворят очите и да узаконят по строги наказания за нарушителите на закона.

Отговори
8 6
Ицо

Ицо

14.01.2023 | 17:40

Само да ви кажа от лекарския съюз, че ви е малко, не че сега има кой да ни лекува. Бил съм свидетел как се отнасяте като към животни , а не като пациенти. Тъй че не ми се правете на света вода понякога боя ви е малко , нещастници мръсни , превърнахте медицината в бизнес и гледате на хората като банкомати, къде ви е хипократовата клетва. Много мога да пиша ама вие се знаете какви шиба няци сте.

Отговори
5 19
Гулю

Гулю

14.01.2023 | 21:15

Ваши колеги отказаха първа помощ на баща ми защото им свършваше смяната. Какво мислите за това. Имам и някакъв лист на които е описано че той е в съзнание и контактен а тои беше в безсъзнание. Какво мисли БЛС за това?

Отговори
0 0
Гулю

Гулю

14.01.2023 | 21:18

Какво според вас заслужава вашия колега които отказа първа помощ на баща ми, защото му свършваше смяната ( според шофьора)? Здравно осигурен беше Бог да прости.

Отговори
1 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?