3906

ВСС призова прокурорите, които са били на парти с Нотариуса, да се явят на изслушване

Заместници на бившия районен прокурор на София са виждали от кабинета ѝ да излизат и Мартин Божанов, и адвокатът му

 

Заместници на бившия районен прокурор на София Невена Зартова са виждали от кабинета ѝ да излизат, както убитият Мартин Божанов-Нотариуса и адвокатът му Велимир Атанасов. Това заявиха самите те пред Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Съдебните кадровици призоваха всички прокурори, които са били на коледно парти в Банско с Нотариуса, да се явят сами пред ВСС, информира nova.bg.
 
 Един от бившите вече заместници на районния прокурор на София е разпитвала Нотариуса като свидетел по досъдебно производство за лъжесвидетелстване през 2022 година. „Призовала съм го по телефона. Преди това бях призовала адвокат Велимир Атанасов. Той ми даде телефона на Мартин Божанов”, посочи Мима Куцкова. Едва след разпита разбрала кой е той. „Една колежка ме беше видяла да го изпращам и ме попита дали знам кой е той”, допълни тя.

Пред кадровиците прокурор Куцкова заяви, че е виждала Нотариуса в кабинета на Зартова в сградата на Прокуратурата на бул. „Генерал Скобелев”. „Тъй като в началото на 2022 г. видях Божанов и го знам как изглежда, съм го виждала два пъти на 8-ия етаж. Единият път, влизайки в кабинета на Зартова, вторият път - излизайки”, каза тя.

Друг от заместниците на Зартова пък не бил чувал нищо за Нотариуса. „Чух за този човек в момента, в който започнаха да се появяват статии, които го свързват с бившия главен прокурор Иван Гешев. Никога не съм го виждал, никога не съм го разпитвал, никога не е протичал като име по делата ми”, увери Борислав Георгиев.

Гост на Зартова обаче бил адвокатът му Велимир Атанасов, разказаха прокурорите. „Виждал съм го няколко пъти в кабинета на районния прокурор на София. Може би 2-3 пъти. Преди година последно видях да влиза или излиза от кабинета на Зартова”, каза Иван Стефанов.

На финала на изслушването Прокурорската колегия призова прокурорите, които са били на коледен банкет на Софийската районна прокуратурата с Нотариуса, сами да се явят на изслушване във ВСС. Днес Зартова не беше открита за коментар.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Който

Който

01.03.2024 | 00:33

Който ми открадна Шлифера! Да взиме да ми си го Върне!

Отговори
0 0
ХА! ХА! ХА! ХА!...

ХА! ХА! ХА! ХА!...

01.03.2024 | 00:22

ХА! ХА! ХА! ХА!................ХА! ХА! ХА! ХА!... ХА!

Отговори
0 0
П-Р-Ъ-Д-Н-Я-Т-А  се

П-Р-Ъ-Д-Н-Я-Т-А се

01.03.2024 | 00:06

П-Р-Ъ-Д-Н-Я-Т-А се РАЗМИРИСА!

Отговори
0 0
Мръсна продажна паплач

Мръсна продажна паплач

29.02.2024 | 02:58

Цялата система смърди, но се правят на светци. Няма управия в тая смрадлива кочина.

Отговори
4 0
укнукн

укнукн

28.02.2024 | 23:32

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Отговори
1 1
Кога ще махате Сарафов

Кога ще махате Сарафов

28.02.2024 | 22:31

Чадъра на мафи.ята - "Тиква"

Отговори
2 1
Ще турят Друг

Ще турят Друг

01.03.2024 | 00:07

Ще турят Друг на негово място!

Отговори
0 0
а??

а??

28.02.2024 | 21:47

адвокатите кога?? те са също гнили, в Пловдив са нарицателни. Нон-стоп са по телевизора.......ще ги изслушат ли и тях? Питам само.

Отговори
2 1
комунист

комунист

28.02.2024 | 21:26

Всичката им работа такава прокурорска т. е. безотговорна.

Отговори
2 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?