3906

Връщат полигона за кандидат-шофьорите: Попълваме онлайн протокол при катастрофа

Връщане на полигона при обучението на млади шофьори, за да може да излизат по-подготвени на пътя. Обезопасяване на шосетата, поставяне на мантинели, подобряване на сигнализацията и маркировката, повече пари за качествена настилка пък ще борят катастрофите. Това са само част от мерките, заложени в новия план за действие на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ за периода 2024-2026 г. Той съдържа общо 31 точки.

В документа отново е заложено държавата да стимулира покупката на нови и по-безопасни автомобили. Най-аморфно са очертани три начина - промяна в изискванията за регистрация на употребявани автомобили, провеждане на подходяща данъчна политика и въвеждане на държавна програма за бракуване (скрапинг) за подмяна на старите автомобили. 

При ПТП на пътя пък, вместо на хартия, двамата шофьори ще попълват дигитален двустранен протокол. Според агенцията така ще се подобрят отчетността и анализ​ът на катастрофите. Това ще струва на бюджета около половин милион, а разписаният срок е 2025 г. 

В интерес на истината, много от мерките вече веднъж влязоха в държавна стратегия за повишаване на пътната безопасност в периода 2021-2030 г., но повечето останаха само на хартия.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
rtyrty

rtyrty

20.09.2023 | 11:57

Това е по-добро от всяка виагра. //Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ------ https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата