49

Внучката на убитата актриса Виолета Донева: Сатаната ме преследва!

18-годишното момиче Ивет Стайкова, обвинено за убийството на баба си - актрисата Виолета Донева, смятало, че Сатаната я преследва. Красивата девойка често не помнела какво говори, а след това се обвинявала и започвала да посяга на себе си и да се извинява, разказват пред "България Днес" нейни приятели, пожелали да останат анонимни.

"Ивет няколко пъти си режеше вените, но не на сериозно. Режеше се тук и там, болеше я, когато течеше кръв, но казваше, че иска с приятелката си да станат сестри, като си смесят кръвта. За съжаление приятелката й си падаше по мъже, а не по нея по онзи начин. Това много я изнервяше, защото я сваляше, а тя не й обръщаше внимание", сподели пред вестника приятел на Ивет Стайкова.

Според набора на 18-годишното момиче тя ставала най-агресивна, когато някой й иска пари.

"Ивет не страдаше от липси, каквито и да било. Баба й даваше пари, постоянно я подкрепяше. Дори в някакъв момент Ивет взимаше помощи за сирак", обясняват още близките на момичето.

С дрогата Стайкова се захванала, след като майка й изчезнала от семейното гнездо.

"Не обича да говори на тази тема. Не знаем дали родителите й имат развод, или майка й ги е изоставила", обясняват си с липсата на майчина подкрепа поведението на Стайкова приятелите й. Те са категорични, че залитането на Ивет по упойващите вещества е станало абсолютно самоцелно и никой не я е карал да взима каквото и да било.

"Така се чувстваше по-добре. Казваше често, че няма за какво да живее, но, общо взето, не беше депресарка. Беше си нормално момиче, обичаше екстравагантните дрехи, но често не й пукаше как е облечена", смята една от познатите й.

Още преди шест години в един от профилите си в инстаграм 18-годишната Ивет публикува фотоси, на които показва как е рязала ръцете си с бръснарски ножчета и се самонаранявала. Под някои от снимките има неин коментар - "Мразя се". Подчертавала още тогава, че е "гей момиче".

18-годишната Стайкова засега е само обвиняема, а тезите за това са две - едната гласи, че до фаталния инцидент се стигнало, след като баба й Виолета Донева отказала да й даде пари за наркотици. Помежду им избухнал скандал, завършил с убийство. Проверява се и другата версия - че внучката искала да се премести да живее в бабиния апартамент в кв. "Изток", но актрисата не искала, тъй като се притеснявала, че роднините й ще я пратят в старчески дом.

Самата кинозвезда живеела много добре и е имала финансови възможности. Допреди пет години била в САЩ, но се прибрала в родината. С внучка си се виждала много често, като на практика убитата актриса иззела функциите на липсващата й майка, разказват още близките на Ивет. Бабата не била наясно със състоянието на внучка си, затова нямала против момичето да има ключ от дома й. Виолета не знаела и че Стайкова толкова често прибягва до наркотиците.

"Въпреки че не оставаше без пари, на Ивет все не й стигаха, а баща й беше вдигнал ръце от нея. Човекът страдаше, виждаше се, но каквото и да направи, тя все намираше начин отново да се върне към старите си навици, макар че му обещаваше, че повече няма да взима опиати. Накрая и той се отказа да я вкарва в "правия път", категорични са близките до бащата на Ивет - Иво Стайков.

Музикалният режисьор е наел отлични адвокати, които да защитават дъщеря му, и се надява все пак тя да бъде лекувана в болница, а не да влиза в затвора.
 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Адолф

Адолф

11.11.2022 | 15:56

Ха-ха добри адвокати, болница и след 5-6 години ново убийство.

Отговори
1 0
Митю Очите

Митю Очите

10.11.2022 | 15:10

Наркотиците са бич на съвременния живот. Това момиче ако, доживее до 30 години ще е развалина. Язък.

Отговори
7 0
така е!

така е!

10.11.2022 | 14:32

продала си е душата на Шорош и евро-атлантическите ценности!

Отговори
6 6
Котка

Котка

10.11.2022 | 13:51

Всъщност точно затворът може да и се отрази добре. Това място действа малко като санаториум за зависимите. Мнението е на Михал - реален персонаж и герой от великата книга "Мементо" на Радек Йон.

Отговори
10 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?