1553

Виновникът за касапницата в Панчарево - пиян, има 20 акта на пътя

Отново шофьор с куп нарушения е в основата на жестока катастрофа- тази в Панчарево, при която загина самият виновник, а други 8 са ранени, за съжаление, половината доста тежко.

В досието на джигита са записани 20 акта за престъпления по пътя. Има и съмнения, че е седнал зад волана пиян. Около 22:00 часа снощи шофьорът, причинил катастрофата, се връщал от празненство. При разклона за село Бистрица младият мъж изгубил контрол върху колата и навлязъл в насрещното, където се ударил челно в идващия насреща автомобил, в който освен 18-годишния шофьор са пътували още три момичета на 17, 14 и 18 години. В тяхната кола се удря трета, която се е движела отзад. В нея са пътували момче на 18 години и още две момичета на 16 години. Версиите засега са две.

"Най-вероятният механизъм за възникване на произшествието е - или белият автомобил идващ от Самоков е изпреварвал, или предвид това, че преди зоната на инцидента има завой заради висока скорост е изпуснал завоя", коментира Диана Русинова - експерт по пътна безопасност.

Според разследващите загиналият шофьор най-вероятно е карал с превишена скорост и е употребил алкохол. В района на произшествието не са установени видеокамери, назначена е техническа експертиза за състоянието на леките автомобили. Химическа експертиза трябва да установи дали в кръвта на починалия шофьор има наличие на алкохол и упойващи вещества. Проверява се дали младият мъж не е бил преди това в заведение в близост до катастрофата.

Според пътни експерти отсечката София-Самоков крие висок риск от катастрофи заради състоянието на пътната инфраструктура и многократно са подавани сигнали. Освен това шофьорите не спазват ограничението за скорост в населено място и предприемат рисковани маневри.

"Сутринта на този конкретен участък 4 или 5 автомобила направиха изпреварване точно там, където е забранено, въпреки все още наличието на масла и антфриз", каза Диана Русинова.
От Столичната община обаче отхвърлила като възможна версия за катастрофата лошото състояние на пътя.

"Състоянието на пътя е било нормално. Има осветление в този участък. Няма инфраструктурни проблеми, но ще изчакаме заключението на компетентните органи", каза Йорданка Фандъкова, кмет на София.
От Регионалното министерство заявиха, че относно пътната поддръжка ще бъде осигурен по-голям обществен контрол. От днес всички възлагания на АПИ ще бъдат качвани на сайта на агенцията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
POLKMNB

POLKMNB

07.09.2022 | 23:41

Предоставяме парични заеми от € 5000 до € 50 000, заеми за проекти от € 50 000 до € 300 000 при годишна лихва от 2% за всяко лице или компания, нуждаещи се от заем. пари за задоволяване на част от техните нужди. уебсайт https://skyexperienceloan.com или имейл на ([email protected])

Отговори
0 11
Спокоен

Спокоен

07.09.2022 | 22:47

А кой е тоя малоумник, какво работи (изобщо работи ли нещо?)?

Отговори
6 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?