71

ВИДЕО показа как Десислава Иванчева влиза в Сливенския затвор

Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева пристигна в Сливенския затвор, където ще излежава присъдата си.

Десислава Иванчева е осъдена да излежи 6 години затвор за корупция. При пристигането си в затвора, тя призова хората да се борят за справедливостта, пише dariknews.bg.

Десислава Иванчева в затвора

БГНЕС


„Хора, помагайте, който с каквото може. Нека се зададат въпроси - „Може ли върху доклад на Антон Славчев да се образува наказателно дело, без сигнал”, коментира бившата кметица на „Младост” пред NOVA.

Десислава Иванчева в затвора

БГНЕС


За изнудването на строителния предприемач Александър Ваклин и получаването на подкуп от 75 000 евро, на по пет и четири години ефективно са осъдени и Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

 

Бившата кметица на софийския район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров, окончателно са осъдени за корупция – искане и получаване на подкуп в размер на 75 000 евро. Това е решил състав на Върховния касационен съд, който ги осъжда ефективно, съответно на 6 години, 5 години и 4 години. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване. Предстои присъдата да бъде публикувана на сайта на съда.

Тримата бяха задържани в центъра на София на 17 април 2018 г. като от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха иззети предварително белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин. Като кмет и заместник кмет на „Младост“, Иванчева и Петрова бяха обвинени, че са принудили Ваклин да им даде подкуп в замяна на издаването на строително разрешение.

 

Ролята на Петко Дюлгеров, който в миналото също е бил кмет на район „Младост“, е била на посредник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Pepi

Pepi

11.11.2022 | 13:46

Tya otiva vav zatvora ili na Spa.Tam i e mestoto.Taka trabva da stava i sas drugite deto iznudvat.Zakona e za vsishki

Отговори
3 0
Парите изкарани

Парите изкарани

11.11.2022 | 05:23

без труд, там водят!

Отговори
3 0
ха ха

ха ха

10.11.2022 | 21:45

б оклук там ти е мястото..

Отговори
6 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?