3906

Възобновиха делото "Чекмеджегейт": Ще събират още доказателства

Делото за снимките с кюлчета и пачки, за които се твърди, че са направени в спалнята на Бойко Борисов, е подновено само два дни, след като се разбра, че е прекратено. 

Постановлението за прекратяване бе от 10 май т.г., но новината стана известна в събота. Главният прокурор Иван Гешев и  заместникът му Борислав Сарафов, който по това време беше и.д., отрекоха да са били наясно.  Междувременно делото е било пратено на ВКП, която пък го препрати на апелативната да провери акта. 

Преди минути оттам съобщиха, че е извършена служебна проверка на постановлението на Софийската градска прокуратура (СГП), с което е прекратено досъдебното производство, известно в публичното пространство като делото за снимките на „кюлчета и пачките в чекмеджето“.

При извършен служебен контрол е констатирано, че наказателното производство е прекратено без да са изчерпани всички доказателствени източници, което е довело до неизясняване на въпроси от предмета на доказване, пише 24chasa.bg.

Досъдебното производство е върнато на СГП с конкретни указания за попълване на доказателствена съвкупност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Западняк

Западняк

29.05.2023 | 22:56

Продажната Марица затвори коментарите за двете срамни писания за Георги Мараджиев. Той горкият няма никаква представа за кои от престъпленията, които е извършил, ще бъде обвинен.

Отговори
2 0
деловодител

деловодител

29.05.2023 | 18:42

много въпроси,а отговорите ги получиха отдавна - поредния калпав миш-маш на нЕкои люде!Занимавате ни с глупости,а държавата потъва заради вас!

Отговори
6 4
Ко Нящу Ейййй

Ко Нящу Ейййй

29.05.2023 | 18:18

Яяяяя Делото падна от трупчето Мирише ми на труп

Отговори
8 5

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?