1939

Вандализъм след мач: Фенове пръскаха хората в столичното метро с пожарогасители ВИДЕО

За вандализъм в метрото след футболен мач във вторник съобщи NOVA. Фенове пръскаха с пожарогасители във вагон, пълен с хора. Наложило се е да се намеси машинистът и полицията. Хората, които ни сигнализираха, разказаха, че са започнали да се задушават, докато мотрисата спре на следващата станция.

От столичния „Метрополитен” обясниха, че футболните фенове са се качили след 20:30 часа на метро станция „Софийски университет”, във влака по маршрута „Сливница – Бизнес парк”.

„Малко преди метростанция „Западен парк” машинистът получава сигнал за разпломбиран капак на пожарогасител и 3-4 секунди след това започват призиви да спре влака и да отвори вратите”, обясни Николай Николов, началник управление „Експлоатация” в Столичния „Метрополитен”.

„Използващите пожарогасителя в един момент се оказват притеснени. След 15 секунди влакът спира на „Западен парк”, вратите се отварят и всички се разбягват”, обясни още Николов. По думите му във вагона вероятно е имало само фенове, около 15.

Няма информация за пострадали. Никой пътник не е потърсил помощ от служителите на метростанцията. Няма и данни от болнични заведения за пострадали.

Същата вечер има изкривен таванен панел във влак, който се движи по линия 3, обясниха още от Столичния метрополитен. Има и други поражения – залепени лепенки, изкривени интериорни системи.

„Част от веществото, изпръскано от пожарогасителя, е попаднало и във вентилационната система на влака. За да се отстрани, трябваше да бъдат разглобени въздухопроводите”, каза Николов.

Случаят не е за първи път. И преди след футболна среща е имало подобен случай във влак от трета линия.

Още гледайте във видеото. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
хохъл

хохъл

02.03.2023 | 14:35

Слава Украiна!

Отговори
0 1
Цирк

Цирк

02.03.2023 | 10:59

Селяндурски изпълнение в аристократната ни столица, язък че се водят столичани ма кви столичани от перник, кузлудуй и враца

Отговори
10 2
Батко

Батко

02.03.2023 | 09:38

На това му се вика не вандализъм, а тероризъм! Къде е онова леке Гешев?!

Отговори
27 2
Има и женски дърти гамени

Има и женски дърти гамени

02.03.2023 | 08:56

С удоволствие бих та напръскала и тебе с такова, да си мислиш. отново за,, другото,, не смесвайте нещата винаги с изборите _качествен народ, качествени избори....!

Отговори
2 15
Новата "съвест" на нацията

Новата "съвест" на нацията

02.03.2023 | 08:49

Идат избори...ще са нужни гаменчетата..затова ДС Кукловодите не ги барат за нищо! (Е, докато не убият някого...ама и тогава има варианти за спасение...)

Отговори
37 2

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?