1553

Валентин Златев на разпит заради къщата в Барселона

Бившият шеф на "Лукойл" за България Валентин Златев ще бъде разпитан утре в прокуратурата по аферата "Барселонагейт". По делото се разследва пране на пари, с които е закупена къща в каталунската столица, оценена на 4 млн. евро. Тя бе обитавана от моделката Борислава Йовчева и нейното дете. Медийни публикации свързват Бойко Борисов с жената и детето. Лидерът на ГЕРБ многократно е отричал.

Така и не е ясно откъде бившата "Мис Бикини" има парите за къщата, а и за бутик, отворен от нея в каталунската столица. Сред медийните публикации петричанката се изнесе бързо и затвори бутика. 

По разследването се проверяват пари, които бащата на Йовчева, електричар в Сандански, получавал от офшорки. В последните седмици по делото бяха разпитани самият Борисов и бизнесментът Александър Сталийски. И Златев като тях ще дава показания в сградата на Софийската градска прокуратура на столичната ул. "Черковна".

В прокуратурата отива и Кирил Петков. Той пък ще дава показания по разследването за заплаха срещу Радостин Василев. Лидерът на ПП трябваше да се яви в понеделник, но не успя, тъй като беше в чужбина. Днес по същата тема показания даде Асен Василев. Самият Радостин Василев заяви в апартамента, че нито Петков, нито Василев са го заплашвали.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Дии

Дии

30.05.2023 | 22:25

Вальо Златев е руски човек. Пази интересите на Русия в България.

Отговори
2 1
УФО

УФО

30.05.2023 | 21:34

ДО АВТОРЧЕТО НА СТАТИЙКАТА - РАДОСТНОТО ЗАЯВИ, ЧЕ В АПАРТАМЕНТА НИТО КИРЧО, НИТО ВАСИЛЧО СА ГО ЗАПЛАШВАЛИ?! МИ ТЕ В ЕДИН АПАРТАМЕНТ ЛИ ЖИВЕЯТ ВЕЧЕ?

Отговори
8 1
От карето

От карето

30.05.2023 | 20:55

Шефе Твойта терца би мойто педесе

Отговори
8 0
Ууффф,да бе,Бойко 2 г седя без имунитет,нищо не направиха.Сега е с

Ууффф,да бе,Бойко 2 г седя без имунитет,нищо не направиха.Сега е с

30.05.2023 | 20:22

С имунитет,показно му го искат.Въпросът е скандали да има,да не се стигне до правителство и съглашателство между партиите.Да няма НС,да не работи парламента.Яко са се впрегнали и Гешев,и Радев за тази цел.

Отговори
7 5

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?